Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 12 de Juny del 2019

Torrent ix a teixir al carrer

La ciutat celebra el Dia Mundial de Teixir en Públic realitzant labors de punt, macramé, “ganxillo o bolillos”. La programació, Tic-Tac juny 2019, va portar a la plaça Unió Musical 'Un Torrent d'aventures'.

La ciutat de Torrent va celebrar el dissabte al matí el Dia Mundial de Teixir en Públic, també conegut com a "World Wide Knitting in Public Day"; una iniciativa fomentada per la Casa de la Dóna, el Museu Comarcal de l'Horta Sud i la signatura Knitting Sheep. La plaça Major va acollir aquest esdeveniment que es va iniciar amb la lectura d'un manifest, per a reconéixer el treball que les dones han realitzat al llarg dels anys i que en la majoria dels casos no se'ls ha reconegut. L'alcalde Jesús Ros, i la regidora de Polítiques d'Igualtat en funcions, Encarna Lerma Besó, van assistir a la cita i van gaudir de les grans artesanies que s'estaven realitzant.

 

Durant la jornada, les persones participants van traure l'art de teixir al carrer i van realitzar la feina de casa de punt, macramé, ganchillo o bolillos, tot això en bona companyia. Al mateix temps, l'associació ARTIC i el taller Madre Mazzarello – Amparito Baviera també van estar presents amb el projecte solidari “Vistiendo Ilusiones - Aprendiendo a compartir”, amb el qual van convidar a totes les persones assistents a col·laborar.

 

Entre les activitats, el públic infantil va poder participar en un taller per a confeccionar clauers de Macramé i d'un laberint de drapet i, al mateix temps, el programa va incloure un taller de punt de ganxo per a adults. A més, entre les sorpreses, es van realitzar diferents sortejos amb més de 10 kits de teixit, fils, revistes de patrons i cursos monogràfics.

 

Aprofitant l'ocasió, la Torre va estar oberta durant tot el matí en una jornada de portes obertes, perquè els i les assistents pogueren realitzar una visita i conéixer el monument més emblemàtic de la ciutat de Torrent.

 

Activitats infantils

 

Una altra de les activitats emmarcades dins de la programació Tic, Tac. Torrent Cultura, Torrent al carrer, els xiquets i xiquetes han pogut passar un gran cap de setmana amb Un Torrent d'Aventures. Des del divendres a la vesprada fins al diumenge a la nit, la plaça de la Unió Musical es va convertir en l'escenari d'un circuit d'escalada i multi aventura, on els més xicotets i xicotetes van poder jugar en les diferents proves d'una yincana.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.220.126.5

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.