Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 06 de Juny del 2019

CNT convoca una vaga de quatre dies en La Cope de Torrent

Dissabte que ve dia 8 de juny es realitzarà una Roda de Premsa que el Sindicat CNT ha convocat a les 10:00 h en l'accés a l'empresa ILa Cope. El mateix dia, a la vesprada, a les 18:30 h tindrà lloc la manifestació de suport i solidaritat amb la vaga que recorrerà el centre de Torrent amb inici enfront de l'Ajuntament

La representació sindical de CNT en el centre de treball ha convocat vaga els dies 7, 8, 9 i 10 de juny, exigint a l'empresa que s'avinga a negociar la regularització de la situació dels treballadors i treballadores de Servicarne per a complir amb les resolucions de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

 

CNT ha avisat de que "la situació irregular dels treballadors i treballadores que presten serveis en la planta d'Indústries Càrnies La Cope SA al carrer Carnissers de Torrent ha arribat al seu límit". Segons fonts del sindicat. la Inspecció de Treball i Seguretat Social va determinar que l'empresa "s'havia estat aprofitant de la falsa cooperativa Servicarne per a mantindre treballadors/as sense drets laborals, la situació ha empitjorat substancialment".

 

La CNT ha relatat que, "després de la resolució de la Inspecció, la Seguretat Social va formalitzar l'alta en el Règim General a tots els falsos/as cooperativistes però, hui dia, continuen prestant serveis a través de Servicarne, ja que La Cope es nega a contractar-los/as directament –en contra del criteri del Ministeri d'Ocupació i de la pròpia Seguretat Social, que ja ha interposat una demanda d'ofici sol·licitant el reconeixement de la relació laboral". Segons el sindicat denunciant, "l'empresa continua intentant per tots els mitjans que els treballadors/as de l'escorxador siguen contractats/as a través d'una tercera empresa interposada per a evitar complir el dictaminat per la Inspecció".

 

La central sindical considera que la utilització d'una empresa interposada com a única alternativa plantejada per la Cope suposaria consolidar una cessió il·legal de treballadors/as, i considera "vergonyós que una empresa com Acciona Serveis es puga prestar a un possible pacte en aquest sentit. CNT no descarta interposar quantes demandes siguen necessàries per a paralitzar aquest disbarat jurídic".

 

Per tot això, des de la CNT creuen que ha arribat el moment que l'empresa s'assega a dialogar i a buscar solucions per a regularitzar aquesta "lamentable situació". Segons CNT, "Existeixen alternatives viables amb el mínim perjudici empresarial i la vaga pretén servir d'advertiment per a la cerca de solucions".

 

CNT ha convocat aquesta primera vaga com l'inici de les mobilitzacions que s'estan organitzant per als pròxims mesos, sense descartar la possibilitat de convocar vagues de major durada. També s'ha convocat una manifestació el dissabte dia 8 de juny que recorrerà el centre de Torrent per a informar la població del que està ocorrent en La Cope, empresa àmpliament coneguda en el municipi. En la manifestació estarà present el Secretari d'Acció Sindical de la Regional de Llevant Sr. Antonio Ruiz, el Delegat de la Secció Sindical de CNT en el centre de treball Sr. Alberto Gilabert i membres del Comité de Vaga.

 

Des de La Cope afirmen que la situació dels treballadors no és precaria

Fonts de la empresa torrentina han desmentit la situació que ve denunciant el sindicat i han afirmat a este diari que "la sitació dels treballadors i treballadors no és precaria". També han negat l'informació respecte a la situació de contractació que ha facilitat el sindicat als mitjans de comunicació. Per altra banda, han asegurat que esta vaga va a provocar perjudicis econòmics per l'aturada de producció. Per últim, han mostrat tot el respecte al dret de vaga dels treballadors. 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.141.8.247

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.