Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 15 de Abril del 2024 a les 12:26:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 30 de Maig del 2019

La segona edició de 'Tic Tac juny' arriba a Torrent

La programació s'inicia aquest dissabte amb el festival Dansa Torrent. També hi haurà una gran varietat d'activitats culturals i literàries.

La segona edició de Tic Tac se celebrarà per segon any consecutiu a Torrent amb un programa amb més de 20 activitats culturals i festives, que tindran lloc durant el mes de juny a Torrent. Així ho ha explicat en la tradicional trobada amb els mitjans de comunicació l'alcalde Jesús Ros, i la regidora de Cultura, Susi Ferrer.

 

Festival Dansa Torrent

 

El festival de Dansa Torrent dóna el tret d'eixida a la programació Tic Tac. Torrent i Cultura, Torrent al Carrer, que es realitzarà en dos escenaris diferents de la ciutat com són la plaça Major i la plaça Unió Musical, fusiona diferents estils de música i ball de la mà d'escoles de dansa, associacions i col·lectius torrentins, "convertint-se enmig d'expressió i trencant les barreres culturals", ha subratllat Ferrer.

 

El punt de partida del festival el posarà el folklore i el flamenc. El dissabte 1 de juny a les 19.30 h en la plaça Major, l'Escola Búlgara, Centre Cultural Rocieros, Associació d'Amics de la Cultura Andalusa, Grup de Ball de Torrent, L'Ú i Dues de la llar Antonià, Grup d'Albades i Danses Els Llauradors del Cercle Catòlic i Amoral Flamenc "Katauta".

 

La vesprada repleta d'En aquest sentit, la regidora de Cultura ha destacat que "és una manera de transmetre les arrels i la cultura de cadascuna de les associacions participants".

 

El diumenge 2 a les 19.30 h, el festival continuarà en la plaça de la Unió Musical amb les actuacions de Cucurucú Teatre, Escola de Dansa de Torrent, Escola Malaika Danse, Escola Art i Ball, Escola Luis Ventura i el CIA. Gerard Collins "Ghetto". A més, el públic podrà gaudir i participar en una flashmob amb Nadia Hadri Gómez i el seu grup Danse For Life. El vídeo promocional ha sigut compartit per les xarxes socials de l'Ajuntament de Torrent i pels i les protagonistes amb la finalitat que la gent practique la coreografia i puguen ballar-la durant l'última jornada del festival.

 

Festival Cucurucú

 

El teatre arribarà de la mà de Cucurucú Teatre, que pujarà a escena amb l'obra "Amics? Amics!" Els assistents passaran una vesprada molt divertida el dissabte 1 de juny en l'Hort de Trénor. A més, les funcions continuaran amb l'IX Festival Cucurucú i l'obra Història de l'illa perduda. En aquest cas, el saló d'actes de l'Ajuntament de Torrent serà l'escenari, el dissabte 22 a les 11.30 h. El diumenge 23 a les 11.30 h seguirà el festival amb l'obra 'Hiperconectados'.

 

Dia Mundial de Teixir en Públic

 

Entre les propostes també es troba la segona edició del Dia Mundial de Teixir en Públic. Torrent se suma a la celebració del també conegut com "World Wide Knitting in Public Day", per segon any consecutiu. D'aquesta manera, el dia 8 de juny la plaça Major acollirà aquest esdeveniment, organitzat pel Museu Comarcal de l'Horta Sud, amb una jornada que donarà inici amb una lectura del manifest, seguidament d'un taller infantil de clauers de Macramé, un taller de punt de ganxo per a adults i moltes sorpreses. "Es tracta de donar visibilitat al treball que durant molts anys han realitzat, principalment, dones", ha explicat la regidora de Cultura.

 

Visites a la Torre

 

Durant el mes de juny, les visites guiades nocturnes a la Torre, és una altra de les possibilitats culturals que se'ls ofereix als torrentins i torrentines. L'horari és de divendres i dissabtes (1, 7, 8, 14, 21,22, 28 i 29) a la nit 21.30 i 22.30 hores. En el número de telèfon 961 111 111 ext. 1837 o en l'email: visitestorrent@torrent.es

 

Certamen Literari

 

La literatura arribarà amb el XIII Certamen Literari de l'Associació de Veïns El Vedat. El saló d'actes de l'Ajuntament acollirà aquesta gala el dia 8 a les 18.30 h.

 

Música

 

En l'àmbit musical, Ina Martí presentarà el seu disc "Aixi". La torrentina, que acompanya a Paco Muñoz en la seua última trajectòria, amb poemes de Vicent Beguer Estellés o Miguel Hernández. El 16 de juny a casa de la Dóna.

 

Any Palau

 

El dia 12 de juny en l'EMAT es presentarà un dels dos llibres que s'estan escrivint sobre la figura de Genaro Palau, emmarcat en la programació de l'Any Palau, l'exposició del qual tancarà les seues portes el dia 30 de juny. En aquest cas serà el torn per a donar a conéixer la biografia del pintor amb el Genaro Palau Romero, La trobada amb un artista. En ella es compta les vivències de l'artista, així com per què va pintar paisatges cartells taurins i fins i tot el motiu pel qual dissenyara carrosses festives.

 

Programa per als xiquets i xiquetes

 

El públic infantil també té un espai en Tic Tac amb animacions infantils i Un Torrent d'aventures, un espai de multi aventura, que ja es va organitzar durant les festivitats del 9 d'Octubre i Nadal, perquè els xiquets i xiquetes es divertisquen practicant un circuit d'escalada i yincana. En aquesta ocasió, Un Torrent d'aventures se situarà en la plaça Unió Musical els dies 7, 8 i 9 de juny.

 

Cloenda Voluntariat Valencià

 

La vesprada del dijous es realitzarà una passejada pels carrers de Torrent, de la mà de l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l'Ajuntament de Torrent. A partir de les 19.30 h.

 

Moltes més activitats

 

La programació es completa amb trobades literàries, festivitats tradicionals com el Corpus Christi, que inclourà el concert de la UMT amb Pasqual Andreu i Saray García, la revetla de Sant Joan per la Federació de Moros i Cristians, el reconeixement als professors i professores que enguany es jubilen a la ciutat i els festivals de fi de curs d'ADISTO, del Conservatori de Música de Torrent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.134.85.87

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.