Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 27 de Maig del 2019
ELECCIONS 26M

Ros dóna la victòria als socialistes a Torrent

Els populars perden un regidor respecte al 2015 i aconsegueix 8 representants, Compromís per Torrent es queda amb la meitat de regidors dels quals va obtenir fa 4 anys, Ciutadans manté els seus dos escons i entra amb VOX amb altres dos regidors

Ros governarà Torrent quatre anys més. Finalment l'històric socialista aconsegueix 11 edils, dos més que fa quatre anys, però insuficients per a governar. La sorpresa de la nit la va donar Compromís per Torrent, la coalició ha perdut la meitat de la seua representació, passant dels 4 regidors en 2015 a tan sols 2 en 2019.

 

El Partit Popular es queda amb 8 edils, un menys que en 2015, mentre que Ciutadans manté els seus dos representants i VOX entra a l'Ajuntament de Torrent amb altres dos edils. Amb aquests números, l'esperança del PP de poder governar amb un bloc de dretes no serà possible, ja que l'esquerra suma 13 regidors enfront dels 12 de PP, CS i VOX.

 

El PSOE obté el 40 per cent dels vots
Des de principis d'aquest segle el Partit Socialista no havia aconseguit el 40 per cent dels vots en Torrent. Un total de 14.020 torrentins li van donar la victòria al PSOE de Ros. Per a aquest veterà polítics seran la huitena legislatura al capdavant de l'Ajuntament de la capital de l'Horta Sud. Per part seua, els populars van aconseguir el 27 per cent dels vots i 8 edils, un menys que fa quatre anys.

 

El PP d'Amparo Folgado ha aguantat el tipus si mirem a la resta de poblacions veïnes encara que no ha aconseguit el seu objectiu de governar Torrent amb l'aliança de la resta de partits de l'esquerra. Compromís per Torrent va ser la sorpresa de la nit amb la pèrdua de dues de les seues 4 representants. La coalició nacionalista, que va donar l'alcaldia a Ros, fa quatre anys, ha perdut força dins del ple municipal.
 

Guanyant es queda fora de l'Ajuntament
La fragmentació de l'esquerra ha provocat que Guanyant es quede fora del ple després d'obtenir un regidor fa 4 anys. En 2019 s'han quedat amb el 2,23 per cent dels vots, quedant fins i tot per darrere de Podemos que ha obtingut el 3,74 per cent. Si totes dues formacions hagueren aconseguit la confluència d'esquerres de la qual tant es va parlar fa mesos, els partits més a l'esquerra del PSOE hagueren mantingut el seu representant a l'Ajuntament, cal recordar que la barrera per a aconseguir un representant és del 5% dels vots.
 

VOX entra a l'Ajuntament de Torrent
La ultradreta ha entrat a l'Ajuntament. El partit d'Abascal ha aconseguit 2 representants a Torrent amb un percentatge del 7 per cent dels vots, tot un èxit per a aquesta formació, ja que fa quatre anys no van arribar ni a l'1 per cent dels vots. Encara i tot el percentatge de vots respecte a les autonòmiques ha baixat però amb tot VOX entra per primera vegada en el ple municipal.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.58.112.1

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.