Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 24 de Maig del 2019

Compromís proposa crear l'alcaldia pedània d’ El Vedat i constituir-lo com a districte de Torrent

La proposta s'emmarca en la posada en marxa de la Llei de Gran Ciutat que els governs de Torrent porten incomplint des de l'any 2010.

Compromís s'ha significat durant la última dècada en la defensa del desenvolupament de la Llei de Gran Ciutat, a la que Torrent es va acollir en 2010 durant el mandat de Maria José Català i que determina la creació de districtes per als nuclis de gran població. La llei, que atorga major poder a la Junta de Govern Local i acosta l'administració a la ciutadania a través dels districtes i altres òrgans com el Jurat Tributari o l'Oficina de Queixes i Suggeriments "només ha servit per a llevar-li competències al Ple Municipal" segons Pau Alabajos, candidat a l'alcaldia de Compromís.

 

Per a Alabajos "els governs municipals de PP i PSOE han usat la Llei per a governar unilateralment l'Ajuntament, concentrant el poder en la Junta de Govern, sobretot en la figura de l'Alcalde, cosa que va en detriment de la participació ciutadana especialment d'El Vedat i els barris disseminats".

 

Així, la coalició que recentment va presentar les seues 15 propostes per al pulmó verd de Torrent, on conviuen més d'11.000 persones, proposa instaurar l'alcaldia pedània perquè "els seus interessos es gestionen des de la mateixa ciutadania del Vedat, traslladant la participació dels vedaters i les vedateres d'una manera directa als òrgans de govern de la ciutat".

 

Encara que Compromís llança aquesta proposta específica per al Vedat clarifica que també altres barris oblidats pels darrers governs es veurien beneficiats per la nova gestió de la ciutat en districtes, com el barri de Caragols, el Xenillet, el Parc Central o el Poble Nou.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.149.254.35

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.