Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 24 de Maig del 2019

El Museu Comarcal Horta Sud organitza el Dia Mundial de Teixir en públic

Cursos i activitats per a tota la família, el 8 de juny, en la plaça Major de Torrent

El Dia Mundial de Teixir en públic, també conegut com a "World Wide Knitting in Public Day", és l'esdeveniment més important per a teixidors i teixidores de tot el món. Aquest moviment va nàixer l'any 2005 a Austràlia i hui se celebra en més de 60 països. La intenció original de la convocatòria era reconéixer el treball que durant tants anys les dones han realitzat i que en la majoria dels casos no se'ls ha reconegut. No obstant això, aquesta convocatòria s'obri a totes aquelles persones que desitgen participar en família o en comunitat, sense importar el seu gènere, condició o edat.

El Museu Comarcal de l'Horta Sud, la Casa de la Dóna de l'Ajuntament de Torrent i la signatura Knitting Sheep organitzen aquest esdeveniment per segon any consecutiu. L'objectiu és celebrar aquesta activitat tradicional, gaudir del teixit i de la unió que aquesta activitat genera. És bonic pensar que el teixit, d'una forma o una altra, va enllaçant a les persones que ensenyen i aprenen d'una manera ancestral.

 

L'esdeveniment se celebrarà el dia 8 de juny en la Plaça Major, al costat de la Torre, des de les 10 fins a les 14 hores. Solament cal portar la labor de punt, macramé, ganchillo, bolillos... que s'estiga realitzant i un somriure per a compartir aquest dia.

 

Com a novetat, enguany proposem col·laborar amb el projecte solidari Vestint Il·lusions- Aprenent a compartir, impulsat per l'Associació Artic i el Taller Mare Mazzarello- Amparito Baviera. Per a aquesta contribució es proporcionaran les eines i materials necessaris.

 

Una altra de les novetats d'enguany és la realització d'un poema col·lectiu a través de la instal·lació "Teixint versos". Hi haurà tallers per a adults i per a xiquets, a més d'un laberint de drapet i sortejos de més de 10 kits de teixit o cursos monogràfics per a aprendre a teixir. Aquelles persones que desitgen participar en els tallers hauran d'inscriure's prèviament telefonant al 961588221 o enviant un correu electrònic indicant el seu nom complet, edat i número de contacte a aquesta adreça: museu@museuhortasud.com

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.59.136.170

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.