Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 23 de Maig del 2019
ENTREVISTA A JESÚS ROS

"Volem tindre la suficient força en Torrent per a governar en solitari com fins ara"

Per a Ros seran les seues setenes eleccions com a candidat socialista i recorda que el treball d'aquests quatre anys es començara a veure en aquest estiu.

A Jesús Ros el coneix, pràcticament, tot el poble. És l'alcalde que més hi ha viscut la gent. És la sèptima vegada que es presenta a unes eleccions i ha viscut ja huit legislatures. Amb 65 anys enfronta aquestes eleccions amb força i ganes de "treballar pel meu poble"

 

- Jesús Ros, un home experimentat, com afronta aquesta sèptima vegada que es presenta a les eleccions?

 

- Amb normalitat. Coneixes a la gent, coneixes el poble, coneixes els problemes i per tant, cal buscar solucions. És un examen que s'ha de passar, el ciutadà el dia 26 donarà la seua opinió sobre el que han sigut aquests últims quatre anys de legislatura. I també donarà l'opinió sobre les propostes que es presenten, però cal fer-ho amb normalitat, no és res extraordinari. És bonic perquè estàs, encara més, en contacte amb la gent i la gent està disposada a escoltar-te i saber les teues propostes.

 

- De les set vegades que s'ha presentat, aquesta la veu com la més difícil o la més ajustada?

 

- Pareix que ningú va a governar amb majoria absoluta. Això de governar amb majoria absoluta pareix que ja haja passat a la història, de moment. Jo crec que això tornarà en quant la gent veja estabilitat, en qualsevol classe de govern, siga local, autonòmic o nacional. L'estabilitat fa que es puguen resoldre els problemes amb més rapidesa. Crec que la gent anirà assumint la responsabilitat de què els governs han de ser forts, però bo, això encara està per vindre.

 

- Els resultats de les últimes eleccions, han deixat els resultats ajustats. No sé si té la impressió de què aquestes eleccions poden decantar-se per la dreta o per l'esquerra per molt poquet? O pensa que va a ser diferent?

 

- Totes les eleccions són diferents. Afortunadament la gent sap el que vota. Si mirem els resultats, podem veure que no tenen res a veure les eleccions generals amb les autonòmiques. Les locals, la gent matissa encara més el seu vot. Això és segur perquè la gent, afortunadament, sap per a cada tipus de govern, el que vol. Anem a vore el que passa, jo estic convençut de què el resultat de la candidatura que jo presente va a ser molt interessant.

 

- Una dada que sorprén és el sorpasso de CS al PP a molts llocs. De fet Al Vedat ha sigut el partit amb més vots. Creu que eixe sorpasso va a produir-se? Creu que va a ser un possible interlocutor o un partit amb el qual es puga pactar?

 

- Nosaltres volem governar com ho hem fet, en solitari. Volem tindre la suficient força per a governar en solitari, però per descomptat, raonarem amb tot el món. CS té coses a aportar, el PP té coses que aportar, Compromís té coses per aportar. Al final, tots són representants dels torrentins. Però creguem que tindrem un govern prou fort i estable per a poder fer la política i el programa que tenim amb la col·laboració de tots.

 

- Una de les coses que s'ha donat en aquest mandat ha sigut el problema de fer els pressupostos. Pensa que aquest fet pot penalitzar a l'esquerra per no haver-se ficat d'acord en tres anys?

 

- No. En tres anys, nosaltres hem tingut els pressupostos. En 2015 els vam heretar. En 2016 els vam aprovar. I els pressupostos del 2017, el 2018 i el 2019 no han eixit perquè hi ha hagut un acord entre Partit Popular i Compromís de què no hi hagueren pressupostos. Però el pressupost del 2016 i conéixer l'administració i el fet de saber com s'ha de treballar dins de l'administració, ha fet possible i està sent possible tindre eixe pressupost en vigor. Mai hi ha hagut un programa d'inversions tan important per la quantitat d'obres i el seu import.

 

- Ara venen eleccions i està tot ple d'obres. És casualitat?

 

- La gent, de vegades, tendeix a pensar aquestes coses i no és així. Aplegues al govern i et trobes que als calaixos no hi ha ni un projecte. A partir d'eixe moment, has de començar a treballar. Una vegada tens els projectes fets, has de demanar el finançament. Aconseguir la d'Europa, de la Generalitat o de la Diputació. Per tant, has d'estar en un procés de contractació de les obres. Un procés que dura, aproximadament, un any.

 

- És per eixe motiu que el PSOE demana altres quatre anys? Per a completar un cicle?

 

- Jo espere encapçalar l'Ajuntament. Hi ha 120 actuacions que l'únic que s'ha de fer a partir d'aquest moment és posar-les en marxa. Tenen el projecte fet, tenen el finançament i la gran majoria d'elles estan en procés de contractació. La faena que no es veu i que costa, està feta. No és un producte de què hi haja eleccions o no. Precisament, el gran paquet de treball d'aquests quatre anys, començarà a executar-se en l'estiu.

 

- Al míting de presentació ens vas deixar algunes de les propostes del programa electoral. Una d'elles va ser construir de nou UBPO, com aquelles promeses del 2007. No sé si és tornar al mateix perquè està tot igual?

 

- Fa 15 anys parlàvem de què els joves compraren habitatges perquè eren molt cares. L'Ajuntament va iniciar un programa de construcció d'habitatges UBPO per a joves i va aplegar a fer-ne 400 habitatges. El vam iniciar nosaltres, el vam ficar damunt la taula. Va canviar la corporació i tot el que es va desenvolupar es va acabar. Hui és facilitar un programa als joves. L'habitatge en règim de lloguer. Anem a fer una experiència, pilote d'habitatges de lloguer.

 

- Quines sensacions està tenint en aquesta campanya?

 

- Unes eleccions et donen l'oportunitat d'intensificar més el contacte amb la gent. Un contacte, que per altra banda, en aquest equip de govern, el que és habitual. Això ens dóna eixa venteja de conéixer quina és la situació real de la ciutat. No seran promeses en l'aire. Seran promeses de cara el futur que es podran comprovar dins de quatres anys que s'hauran complit totes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.234.146.26

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.