Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 23 de Maig del 2019

Compromís presenta propostes de polítiques socials i promoció de la cultura gitana

El partit també recull les propostes per al Vedat a petició de l'Associació de Veïns de Miramar

La coalició és l'única formació que ha presentat les seues propostes per al barri en un acte a l'aire lliure i obert a la ciutadania. Els valencianistes van comptar amb la companyia d'Alberto Ibáñez i Enric Juan, alts càrrecs de la Conselleria d'Oltra.

Aquest dimecres el Xenillet de Torrent va ser escenari del, fins ara, únic acte a l'aire lliure i obert a la ciutadania protagonitzat per un partit polític en aquesta campanya electoral. Així, Compromís va reunir el secretari autonòmic d'Igualtat i al director General d'Inclusió Social de la Generalitat Valenciana, Alberto Ibáñez i Enric Juan respectivament. Tots dos alts càrrecs de la Conselleria de Mónica Oltra van abrigallar a la número dos de la llista de Compromís al consistori torrentí, l'actual regidora Carmen Silla.

 

Compromís va portar amb si el seu programa específic destinat al barri i a la població gitana amb 5 propostes concretes destinades a la millora de les situacions d'extrema pobresa i exclusió social que es donen en aquest barri de Torrent.

 

Per a Silla "Compromís som l'únic partit que té en el seu programa un apartat específic destinat a la població gitana i a aquest barri. D'una banda volem lluitar contra l'exclusió social del barri i per un altre projectar i protegir la cultura gitana, població majoritària del Xenillet, com una part de la cultura pròpia valenciana i dels torrentins i torrentines".

 

"La protecció i inclusió de la població gitana no solament és una oportunitat per a la població del Xenillet, sinó una potencialitat per a tota la població de Torrent, una forma efectiva de lluitar contra la degradació del barri i millorar els estàndards de benestar de tota la ciutat" afirma Silla.

 

Així, Compromís proposa crear un Festival de la Cultura Gitana a Torrent "que de conéixer la meravellosa cultura musical i artística d'aquesta ètnia", dotar d'una especial protecció a la llengua romaní i la cultura gitana i un pla d'inserció laboral que partisca de les potencialitats dels veïns i veïnes desempleades del barri del Xenillet.

 

Programa de 15 punts per al Vedat a petició de l'Associació de Veïns de Miramar

 

En una reunió distesa però intensa tant el president de l'associació com la resta de persones presents van conversar amb el candidat de Compromís sobre les prioritats urgents a resoldre en el barri, entre les quals es troben la deficient neteja viària, el tancament i desbrossament de parcel·les, mesures de seguretat infantil al jardí principal, diferents problemes amb les zones de contenidors i la lluita contra les plagues del mosquit tigre, les paneroles i els rosegadors.

 

Per a Alabajos les reivindicacions de les veïnes i veïns s'ajusten al seu programa marc d'actuacions per al Vedat, i a més no requereixen grans partides pressupostàries per a la seua posada en marxa, "només tindre voluntat política de cooperació i treballar braç a braç amb els residents per a millorar un barri urbanitzat fa 20 anys i sobre el qual les inversions municipals han sigut mínimes".

 

En aquest sentit el candidat ha expressat la necessitat urgent de crear el Districte del Vedat, amb serveis, pressupost i alcaldia pedània pròpia, perquè els residents puguen traslladar els seus problemes diaris d'una manera directa, estalviant-se burocràcia i amb la capacitat d'incidir més directament sobre les actuacions a escometre.

 

"Un exemple de falta de manteniment es troba en la parcel·la confrontant amb la seu de l'associació, de propietat municipal, on en l'alta vegetació proliferen rosegadors, paneroles i mosquits, i que continua sense barrar-se, incomplint el govern municipal la seua pròpia normativa urbanística sobre solars desocupats", ha conclòs Alabajos.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.137.218.230

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.