Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 23 de Maig del 2019

Folgado aposta per la reurbanització de la Plaça Major i un Barri antic viu

Els populars continuen desgranant el seu programa electoral, hui la seua candidata a l'alcaldia, Amparo Folgado ha destacat que "per al Partit Popular, el centre històric i els barris tradicionals de Torrent són una prioritat", per això ha afirmat que "des del PP volem un barri antic segur, il·luminat, amb comerços de proximitat, en el qual els seus veïns puguen reformar i rehabilitar els seus habitatges, amb carrers accessibles, dignes, un centre cultural i gastronòmic i en definitiva, un Barri antic en el qual abellisca viure".

 

Per això, Amparo Folgado s'ha compromés a reurbanitzar la plaça Major de Torrent, "Ens comprometem a reurbanitzar la Plaça Major de Torrent perquè tinga la dignitat que mereix el centre de la ciutat amb més població de la província".

 

Amparo Folgado ha destacat que "tenim un pla integral per a dignificar el Centre Històric de Torrent", per a això ha anunciat que es posarà en marxa definitivament el PEPRI, perquè es puguen rehabilitar habitatges, aconseguir ajudes públiques, fer atractiu el barri i que hi haja una bossa d'habitatges en lloguer a preus assequibles.

 

També ha subratllat que "per a donar-li vida al barri antic de Torrent els veïns han de poder accedir fàcilment a ell, poder aparcar en un dels aparcaments perifèrics que crearem, ha d'haver-hi seguretat als carrers amb la posada en marxa de la Policia de Barri, ha d'haver-hi bona il·luminació i no com ara".

 

Un arbratge en condicions, que no perjudique els veïns ni a l'hostaleria és una prioritat també per als populars, així com l'accessibilitat en les voreres, sobretot en les més estretes. Per a això, Folgado ha subratllat que "reurbanitzarem la plaça Major, però també establirem un calendari d'actuacions als carrers en les quals siga necessari intervenir urbanísticament". El Pla de Folgado per a soterrar contenidors, també arribarà al Barri antic de la ciutat.

 

D'altra banda, la candidata del PP veu necessari que "el Barri antic de Torrent es puga convertir en un pol d'atracció comercial i cultural de Torrent, amb ajudes per a la instal·lació d'activitats en el barri, l'ampliació o reubicació de la Biblioteca de la Casa de la Cultura i la creació d'un espai cultural a peu de carrer". D'altra banda, el PP també porta en el seu programa electoral la segona fase de musealització de la Torre, la primera ja la va realitzar el PP l'any 2014.

 

El pla d'Amparo Folgado per al Barri antic de Torrent, inclou el Centre Històric, l'entorn de la Torre, a més del barri del Convent i el barri situat al costat del carrer Ramón y Cajal, denominat de l'Alter. Per a Folgado "el Torrent socialista ha crescut entorn dels beneficis de la rajola, creant nous barris i abandonant els barris tradicionals de Torrent". Per contra, "el Torrent que vol el PP invertirà en tots els barris per igual i, incidirem a millorar els barris més antics per a revertir la despoblació i l'abandó, perquè són barris cèntrics, amb tots els serveis a prop, tranquils, amb habitatges de baixa altura i amb aroma al poble que vam ser un dia". Per això, Folgado ha afirmat que "dignificarem l'origen de Torrent per a construir el Torrent del futur que tots volem".

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.14.142.115

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.