Divendres, 17 de Setembre del 2021

Actualitzada Divendres, 17 de Setembre del 2021 a les 10:36:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 23 de Maig del 2019

L'Ajuntament convoca els Premis Literaris Ciutat de Torrent d'aquest any

El Premi Narrativa Juvenil i Premi de Poesia tenen una dotació econòmica de 12.000 € i 3.000 €, respectivament.

L'Ajuntament de Torrent, a través de l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià que és el departament encarregat de gestionar-los i organitzar-los, ha aprovat la convocatòria d'enguany dels Premis Literaris Ciutat de Torrent. Premis que es crearen en el 1998 amb motiu del 750 aniversari de la carta de poblament de la ciutat i que es van consolidant any rere any. Així enguany s'ha aprovat l'acord de convocar el XVII Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Torrent amb una dotació econòmica per a l'obra guanyadora de 12.000 euros i un premi per a la finalista de 1.800 euros. Al mateix temps, també es convoca el X Premi de Poesia Ciutat de Torrent, que atorgarà al guanyador amb 3.000 euros.

 

Els premis es convoquen amb la col·laboració de l'editorial Tabarca Llibres que és qui edita els llibres premiats i el patrocini de Caixa Rural Torrent. Aquesta col·laboració es formalitza amb la signatura dels convenis amb les dues entitats que tingué lloc la setmana passada.

 

La regidora d'Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, ha explicat que "es tracta d'una aposta per fomentar la literatura i la creativitat en valencià i així normalitzar la nostra llengua en tots els àmbits".

 

Els premis es convoquen anualment, ja que l'any passat, aprofitant que féu 20 anys de la creació d'aquesta iniciativa, s'acordà que tornaren a ser de caràcter anual, i a més passaren a ser un dels més dotats econòmicament de la Comunitat Valenciana. L'Ajuntament de Torrent es fa càrrec del pagament de part de la dotació del primer premi amb un import total de 9.000 €. Caixa Rural Torrent, per la seua banda, patrocina el premi amb 3.000 € per a completar els 12.000 de dotació. I l'editorialTabarca, per la seua part, assumeix els 1.800 € del premi finalista de narrativa i dels 3.000 € del premi de poesia.

 

Els originals es poden presentar fins al 20 de setembre tant en l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià com en l'editorial Tabarca.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.215.177.171

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.