Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 22 de Maig del 2019
ENTREVISTA AMPARO FOLGADO, PARTIT POPULAR

Folgado: “Sabem el que passa quan el vot de dreta es fragmenta, i anem a evitar-ho"

La candidata popular ha estat durant un parell de mesos reunint-se amb els veïns de tots els barris de la localitat per escoltar les seues propostes

Folgado es presenta a les segones eleccions com a cap de llista del Partit Popular. Amb 54 anys ha sigut alcaldessa de Torrent fins el 2015 a més de regidora de Recursos Humans i Educació durant els anys de mandat del seu partit a l’Ajuntament de Torrent al que vol tornar de nou com alcaldessa.

 

Els resultats per al seu partit no han sigut els esperats ni a nivell nacional ni autonòmic. S’ha produït una situació en l’àmbit nacional en el qual hi ha hagut un canvi en la tendència de vot, però també és veritat que per a nosaltres, l’anàlisi que fem és que j hem de seguir lluitant per més. Perquè entenem que va ser un vot en clau nacional, un vot que és el que la gent ha volgut per al govern d’Espanya, però que ara tenim les municipals i anem a estar ací lluitant i treballant perquè la gent opte pel vot al Partit Popular per al poble de Torrent.

 

És veritat que unes coses són les eleccions generals i altres les municipals. Però com veu que la suma de vots, en l’àmbit local, del bloc de dretes pot donar ací el govern a Torrent? De fet, l’última paraula la va tindre el veí, amb el seu vot el dia 26 de maig. Perquè en altres cites electorals es veia molt clarament, inclús en Torrent es va veure una tendència el mateix dia i en l’àmbit autonòmic o nacional guanyava un altre partit polític.

 

En l’àmbit local voten molt a la persona. Els candidats tenen molt a dir. En el cas de Torrent s’ha produït, en les passades eleccions, un sorpasso de CS al PP. No sé si es veu amb força per a canviar la tendència. Em veig amb moltíssima força. Sóc una persona molt lluitadora. Tinc molt clar que s’ha de reflexionar sobre el que hi ha passat, però no per això he perdut i les ganes de lluitar pel meu poble, perquè vull oferir el millor que es puga donar. Ho he fet des del primer moment i ho seguiré fent fins a l’últim i tinc clar que Torrent no és sols una prioritat en la qual poder donar estabilitat sinó que ha de ser una obligació el saber que ha de fer per al seu poble.

 

Les seues llistes han eixit un poc tard, molt estrany en el seu cas. Al final és una llista com volia? O està feta amb consens des de València? Al final hem buscat una llista en la qual, les persones que estan tots volem treballar per Torrent. Eixe per a mi és el primer dels conceptes i del que ha de tindre clar qualsevol candidat que va en la llista. Al final, s’ha buscat fer una llista per al poble de Torrent.

 

La realitat és que en el 26M ningú va a poder governar per majoria absoluta. En el cas del PP, estaria disposada a recolzar a CS i fer la mateixa oferta per a CS per a governar? I a Vox? La nostra idea és que hem de guanyar. Si donat el moment s’ha de pactar en aquells partits que estiguen dispostos a asseure’s i a pensar que volem treballar per Torrent ho farem com ho vam fer, en 2015. Fa quatre anys, nosaltres vam ser la força més votada en les municipals. Vam parlar amb la resta dels grups polítics. Uns partits optaren per fer un pacte d’investidura i un pacte de legislatura però nosaltres estem dispostos a assentar-se per a parlar de Torrent i saber quina és la millor opció i les millors ofertes que es poden donar als nostres veïns.

 

Doncs el Partit Popular estaria dispost a un tripartit de dretes? Sempre i quant al final siga tripartit o siga bipartit, jo no sé al final qui es pot ajuntar. En un moment donat, algunes persones en 2015 em plantejaren: per què el partit socialista sent vosaltres la força més votada no va optar per donar-vos l’alcaldia? Jo ho torne a dir, el nostre plantejament està clar, primera ser la força més votada i segon, intentar confluir les coses que al final vulguen pel municipi de Torrent.

 

Unidas Podemos ací a Torrent va fragmentada de cara a les eleccions municipals. Pensa que potser és eixe pas que puga dona el govern a un o a l’altre. Pot haver-hi un canvi de tendència? Podria donar-se. En el 2015 hi hagué un dels partits que no pogué presentar-se. Hui estan, les coses han canviat i no han canviat. Tots han vist el que és eixe govern d’esquerres i van a valorar si el que han venut en la gestió eixa d’esquerres, ara per ara, és el que fa falta a Torrent.

 

El PP està molt arrelat ací a Torrent. Hi ha molts militants. Pràcticament els altres dos partits de dretes no tenen una gran mobilització. Això vos pot donar la diferència? Hi ha moltíssims factors que juguen en aquestes eleccions. Jo crec que Torrent és un municipi d’una gran població. Té eixe sentiment d’arrelació i la forma de viure de ciutat. Les variables, jo crec que ningú s’atreviria a fer un pronòstic final.

 

Què pensa sobre Vox a part de la política? Com a dona, què pensa del missatge que llança? Hi han moltes coses d’altres forces polítiques que a mi no m’agraden i possiblement no són el que jo vull. En ells no tenim cap acord de cap tipus. Crec que s’està ficant un excessiu èmfasi en aquest tema i crec que al final és hauríem de seure a parlar. No sé si un, dos, tres o quatre partits polítics però, ja es veurà.

 

Com es guanyen les eleccions? En aquest últims 15 dies? Ajuntant tot el recorregut de precampanya? Nosaltres tenim un plantejament clar i és treballar cada dia. Estem pràcticament, des que van acabar les eleccions del 2015 treballant. Sí que és cert que s’ha fet molt més visible en aquest dos últims mesos i hem optat per una fórmula que és la de saber que vol la gent. Apropar-se als barris i que ells et traslladen quines són les seues propostes per al programa electoral. I he d’agrair a la gent que ha vingut a eixos actes en els seus barris que ens han traslladat propostes.

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.189.177

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.