Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 17 de Maig del 2019

Folgado proposa noves places d'estudi al Centre Històric

El PP anuncia també un programa de beques remunerades durant els mesos d'estiu, per a joves estudiants a l'Ajuntament de Torrent, després de les retallades en el programa La Dipu et Beca en aquesta legislatura.

La candidata a l'alcaldia pel Partit Popular, Amparo Folgado ha visitat la biblioteca situada a la Casa de la Cultura, ja ha anunciat la seua proposta d'ampliar les places d'estudi en el Centre Històric de Torrent. Atesa la necessitat de més places d'estudi, que li han proposat els joves durant tota la precampanya, Folgado ha explicat que "a causa de la quantitat d'estudiants que acudeixen a les dues biblioteques públiques de Torrent sobretot l'època d'exàmens, és més que necessària l'ampliació de places d'estudi".

 

Per això, Amparo Folgado ha inclòs en el seu programa electoral l'ampliació de places d'estudi en el Centre Històric de Torrent, ja siga ampliant l'actual biblioteca de la Casa de la Cultura, o buscant un nou emplaçament en el mateix Centre Històric de Torrent. Alguna cosa que segons ha afirmat la candidata a l'alcaldia pel PP "estudiarem al costat dels tècnics municipals a partir del 26 de maig". Ja que, segons afirma Folgado "la biblioteca de la Casa de la Cultura s'ha quedat molt xicoteta i obsoleta, és necessari ampliar les seues places d'estudi i modernitzar les instal·lacions, per a albergar a la quantitat d'estudiants d'una ciutat de 85.000 habitants com Torrent".

 

75 becaris a l'Ajuntament de Torrent durant els mesos d'estiu

 

D'altra banda, Amparo Folgado ha anunciat que "crearem un programa de beques locals de formació remunerades, perquè els estudiants torrentinos puguen realitzar les seues pràctiques en els mesos d'estiu a l'Ajuntament de Torrent". La candidata del PP ha vingut denunciant durant tota la legislatura la retallada de beques, dins del programa La Dipu et Beca. En l'actual legislatura, Torrent ha passat de comptar amb 75 becaris cada estiu a sol 37, per les retallades realitzades pel PSOE.

 

Per això, cada any el PP de Torrent ha presentat una moció a l'Ajuntament, sempre rebutjada per PSOE i Compromís, perquè l'Ajuntament de Torrent creara un programa de beques que suplira les retallades de la Diputació de València. Folgado ha afirmat que "des de l'alcaldia exigirem a la Diputació de València que com a ajuntament d'ajuntaments, torne a dotar el programa de la Dipu et Beca, amb la mateixa quantitat de joves becaris, i en el cas de denegar-se, serà l'Ajuntament de Torrent qui crearà aquest programa per als joves de Torrent".

 

La candidata del PP, també ha desgranat altres punts del seu programa electoral com l'impuls a la celebració de concursos de reciclatge en els centres educatius de la ciutat, conscienciant sobre la preservació dels recursos naturals i contribuint a l'estalvi energètic. Folgado s'ha mostrat també molt preocupada pels joves que abandonen els estudis, per la qual cosa ha anunciat un Pla Anti-Nini en el qual el consistori oferirà un Punt d'Assessorament per a la recuperació i continuació dels estudis, per a aquells joves que els han abandonats. "És alguna cosa que preocupa molts pares i així m'ho transmeten" ha afirmat Folgado.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.149.239.110

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.