Diumenge, 07 de Juny del 2020

Actualitzada Divendres, 05 de Juny del 2020 a les 21:23:25 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 13 de Maig del 2019

Programació especial amb motiu del Dia Internacional dels Museus

Al voltant de 3.886 persones visiten el monument els primers mesos de 2019

El 18 de maig, coincidint amb el dia dels museus, la Torre de Torrent, emblemàtic monument i una de les icones representatives de la capital de l'Horta Sud, prepara un horari especial d'obertura, podent-se visitar en tres trams horaris: d'11 a 13.30 hores i de 18 a 20 hores - en format de portes obertes-, així com de 21.00 a 23.00 en visites guiades nocturnes. D'igual manera, aquest mes maig es podrà visitar en format de portes obertes els dies 12 i 19 de maig.

Des que va començar el 2019, ja són 3.886 les persones que han travessat les seues portes per a conéixer tots els secrets i història que es guarden entre els seus murs. Són nombroses les reserves que es realitzen en les jornades de portes obertes tots els diumenges al matí (d'11 a 14 h), recorreguts nocturns, excursions d'escolars, així com visites especials en dates festives com en la Setmana Cultural del 9 d'Octubre o com succeïra en les celebracions dels 770 anys de la Carta de Poblament. "Apostem per acostar la nostra història i cultura a tots els torrentins i torrentines, però també volem donar a conéixer a la resta de municipis i localitats, tots els recursos que tenim a Torrent", ha destacat la regidora de Cultura, Susi Ferrer.

 

D'aquesta manera, són 17.579 persones les que han passat en 199 dies per la Torre des de l'any 2015, especialment des de 2016 i després d'instal·lar-se una barana de cristall a la terrassa, una actuació que ha permés fer accessible i segura la zona alta i, sobretot, que les persones puguen apuntar-se sense cap mena de perill.

 

Així, l'any 2015, el monument turístic va rebre 415 visites, una xifra que va augmentar considerablement a l'any següent, 2016, amb 32 dies d'obertura i 1.410 persones. Durant 2017 la xifra va continuar augmentant i va aconseguir els 2.013 visitants i 45 sessions d'obertura. Durant l'any 2018 les visites es van disparar, ja que van ser 9.875 persones, repartits en 82 sessions, les que no van voler perdre l'oportunitat d'observar l'interior de la Torre i les vistes des de la seua terrassa.

 

Així mateix, després de realitzar el recorregut per l'edifici i conéixer tots els detalls de la seua evolució els visitants reben un xocolate, un còmic amb la història de la ciutat, un llibre sobre el rossejat i fullets amb l'oferta turística.

 

Torre en 360º

 

Utilitzant les noves tecnologies, l'Ajuntament de Torrent ha creat un projecte interactiu en 360º per a poder realitzar un recorregut virtual per la Torre, tant per fora com per dins. D'aquesta manera, totes les persones poden visitar l'interior, sobretot, les persones majors o amb mobilitat reduïda que, a causa dels seus escalons, no poden pujar a les plantes superiors ni veure la terrassa. Amb l'aplicació es pot, a més, llegir les llegendes explicatives dels cartells amb tot detall i visionar el vídeo explicatiu.

 

Per a fer més accessible aquesta iniciativa a tota la ciutadania s'ha instal·lat un tòtem, en la planta baixa de l'Ajuntament de Torrent, al costat del TDIC, que està format per una pantalla de 49 polzades que, de manera tàctil i molt senzilla, mostra el projecte 360º. Igualment, amb l'aplicació també pot visitar-se l'exposició de Genaro Palau, emplaçada en el EMAT, i els monuments fallers plantats a Torrent durant les falles 2019.

 

Per a poder realitzar visites concertades n'hi ha prou amb enviar un mail a visitestorrent@torrent.es

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.204.227.117

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.