Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 10 de Maig del 2019
TRADICIONS

Torrent es prepara per a viure la festivitat de la Geperudeta

La Gran Dansà és el punt de partida d'un cap de setmana en el qual els torrentins i torrentines commemoren a la patrona de Torrent

La Gran Dansà és el punt de partida d'un cap de setmana en el qual els torrentins i torrentines commemoren a la patrona de Torrent. El divendres a les 22.30 h la plaça Major vibrarà amb la música i balls tradicionals. Les activitats continuaran el dissabte amb el tradicional trasllat que, com tots els anys, congrega a un gran nombre de persones per a acompanyar a la Geperudeta, que eixirà enguany, des de la parròquia del Bon Consell fins a l'església de l'Asunción.

 

El diumenge a les 11 h se celebrarà la missa major en honor a la Verge. A la vesprada, a les 20 h, les campanes de l'església sonaran per a anunciar la processó, que tindrà el recorregut habitual pels principals carrers del centre històric. L'endemà la Verge dels Desemparats tornarà a eixir al carrer per a recórrer els carrers que van des de l'Arxiprestal fins a l'Ermita. Centenars de devots acompanyaren a la imatge de l'alcaldessa perpètua i mostraran el seu afecte amb aplaudiments i versos.

 

La imatge farà una parada a les portes de l'antic Ajuntament on les Falleres Majors de Torrent i la Reina de la Trobada li dedicaren unes paraules. Unes altres de les tradicionals parades de la imatge serà en el col·legi de la Puríssima on els seus alumnes li dedicaren poesies i cançons. Fregant la mitjanit la imatge de la Geperudeta arribarà a l'Ermita.

 

El dimarts serà el moment del besamans en la parròquia de Sant Lluís Bertran. Durant tota la jornada del dimarts 14 les portes de l'Ermita estaran obertes perquè els devots de la imatge visiten a la Geperudeta. A últimes hores de la vesprada se celebrarà una eucaristia en honor als confrares difunts, posant punt final als actes en honor a la Mare de Déu dels Desemparats d'enguany.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.50.83

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.