Diumenge, 23 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 21 de Juny del 2024 a les 11:33:38 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 10 de Maig del 2019
EDUCACIÓ

Conselleria estudiarà la reducció a 23 hores lectives en infantil i primària

Tot i que no serà d’aplicació per al curs que ve, s’estudiarà la inclusió de l’horitzó de reducció horària de 25 a 23 hores lectives en infantil i primària

L’argument que ha facilitat la possibilitat d’introduir en el decret la reducció horària lectiva a 23 hores en infantil i primària l’ha facilitat STEPV en la Mesa Sectorial que ha tingut lloc aquest matí. La Llei 4/2019, de 7 de març, que permet aquesta reducció horària estableix en la disposició final primera que correspon a l’Administració General de l’Estat garantir el finançament adequat i suficient per dur endavant les mesures de reducció horària i de ràtios. D’aquesta manera, si en el decret no es contempla aquesta reducció en infantil i primària l’estat no té perquè finançar-la.

 

La Conselleria comparteix la idea d’aplicar aquesta reducció però no per al curs que ve, sinó més endavant, però en no contemplar aquest horitzó en el decret, es perdria la via de finançament  per part de l’estat. La Conselleria, finalment, estudiarà la proposta d’incorporar la referencia a les 23 hores lectives, atenent l’argument de STEPV respecte al finançament de la mesura, tot i que no serà efectiva per al curs que ve.

 

Pel que fa a secundària i resta de cossos, que el decret preveu reduir a 19 hores el curs que ve i a 18 hores el següent curs (amb la qual cosa retornaríem a l’horari lectiu anterior a les retallades de 2012), STEPV ha insistit en la necessitat que la reducció a 18 hores siga d’aplicació el curs que ve i no progressiu a dos cursos. Igualment, ha demanat que es tinga en compte la situació dels conservatoris per dotar del professorat necessari perquè cap alumne es puga veure sense docència, ja que la ràtio professorat alumnat és 1/1 en els instruments.

 

Això significa que si un docent d’instrument té 20 alumnes perquè té 20 hores lectives podria perdre alumnat amb la reducció horària si no es dota de professorat que cobrisca eixes hores que s’alliberen en passar a 19 hores el curs que ve i 18 el següent.

 

Quant a les ràtios, STEPV ha demanat que s’accelere la recuperació de les ràtios anteriors a les retallades, tot i que la Conselleria al·lega problemes en les infraestructures per a fer possibles els desdoblaments necessaris per a dur endavant aquesta mesura. Igualment, el Sindicat ha demanat que es fera una referència explícita a les ràtios dels centres que escolaritzen un percentatge elevat d’alumnat de compensatòria, que ara mateix tenen ràtios més baixes però que no estan contemplades en el decret proposat per la Conselleria.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.15.240.26

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.