Dissabte, 10 de Abril del 2021

Actualitzada Divendres, 09 de Abril del 2021 a les 19:52:09 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 08 de Maig del 2019

Compromís per Torrent proposa ajudes al camp per 500.000€ anuals

La mesura s'engloba en un futur paquet d'ajudes al camp torrentí que també conté rebaixes en l'IBI rústic.

Compromís per Torrent, mitjançant el seu portaveu Pau Alabajos, proposarà davant la futura Junta de Govern de l'Ajuntament la creació d'una partida finalista d'ajudes al camp de Torrent destinada als llauradors que opten per conreus de producció ecològica.

 

Alabajos s'ha compromés a què el futur govern incloga una partida de reserva per 500.000 € anuals al llarg de tots els exercicis de la legislatura vinent (2019-2023), el que suposa aproximadament un 0,75% del total del pressupost municipal.

 

Aquesta quantitat serà finalista i podrà finançar diferents projectes com per exemple substitució de varietats vegetals, traçabilitat, sistemes més eficients de regadiu i introducció de mètodes ecològics de control de les plagues.

 

Des de Compromís entenen aquestes mesures com a urgents si es vol garantir una agricultura valenciana de futur, proximitat i per tant de qualitat, sabent la competència deslleial que està suposant l'entrada de productes extracomunitaris tals com les 2.000.000 de tones de taronges de Sud-Àfrica, a les que no se'ls exigeix els mateixos estàndards fitosanitaris, laborals ni de traçabilitat que sí que compleixen els nostres agricultors.

 

Alabajos finalment ha destacat que aquestes ajudes han de ser gestionades pel Consell Agrari Municipal, sota la supervisió econòmica de la Intervenció Municipal i el control ecològic de la delegació de Medi Ambient, per tal de garantir que s'atorguen de manera justa i distributiva entre els llauradors i les llauradores de Torrent.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.238.88.35

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.