Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 08 de Maig del 2019

La vida de Francisca Pizarro Yupanqui, primera mestissa del Perú, en l'Auditori de Torrent

Escrita per Julieta Ortega i dirigida per Iaio Càceres, "Mestissa" té com a punt de partida una curiosa entrevista entre dos peculiars personatges: Tirso de Molina, que amb 19 anys es troba en els començaments de la seua carrera dramatúrgica, i la ja anciana Francisca Pizarro Yupanqui, primera mestissa del Perú, filla de Francisco Pizarro i de la princesa inca Quispe Cisa, que viu com a dama espanyola al Madrid de finals del segle XVI.

 

Amb el pretext de l'escriptura d'una futura "Trilogia dels Pizarro", Tirso tracta de convéncer a Doña Francisca, que porta un any reclosa en el seu estrany jardí, que done regna solta als seus records i experiències. El diàleg entre tots dos suposa la confrontació de dues visions molt diferents del món (home i dona, jove i anciana, espanyol i mestissa) i, sobretot, és l'origen d'una cosa inesperada per a Doña Francisca: un viatge personal i crític per la història espanyola d'aquells anys, que desemboca en un retrobament amb el seu passat, amb el seu marit, Hernando Pizarro, amb el seu pare, i amb la seua mare i germans indígenes i en la necessitat de mirar-los cara a cara. L'elenc està encapçalat per una dama de l'escena espanyola com és Gloria Muñoz, acompanyada d'un dels joves talents de l'escena, Julián Ortega, i el completen el músic Manuel Lavandera i la cantant Silvina Tabbush. La funció serà el divendres 10 de maig a les 20.30 h.

 

I el diumenge 12 de maig, a les 18 h, l'Auditori obri les seues portes per als més xiquets, que podran gaudir del muntatge de teatre musical "Descobrint l'illa del tresor", de la companyia valenciana Màgic 6. El protagonista d'aquesta emocionant aventura és Robert, un xiquet malaltís que passa la major part dels seus dies postrat en el llit de la seua fastuosa habitació, fins que un dia, els seus companys de classe, moguts per l'enveja i pensant que Robert estaria absent, decideixen entrar a la seua casa per a fer-se amb la seua fantàstica col·lecció de medalles. La seua sorpresa serà enorme en descobrir que el xicotet continua a la casa i, a partir d'aqueix moment, Robert els descobrirà un món de fantasia i el tresor més gran que mai podrien haver imaginat.

 

Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l'Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d'11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de cada espectacle).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.79.70

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.