Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 08 de Maig del 2019

La Mancomunitat impulsa la seua Unitat d'Igualtat

L'Horta Sud reuneix les agents i promotores per posar en marxa les accions decidides conjuntament a la comarca.

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha organitzat una reunió amb totes les encarregades d'Igualtat dels 20 municipis que conformen la comarca de l'Horta Sud. Així, agents, treballadores socials, psicòlogues o tècniques dels ajuntaments de la comarca han posat en comú els problemes i les propostes de treball conjunt que es poden dur a terme des de la institució intermunicipal.

 

Un dels objectius marcats pel president de la Mancomunitat i alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, és realitzar un Pla d'Igualtat per a la Mancomunitat, així com oferir la possibilitat de col·laboració i assessorament, en cas de necessitat, perquè cada municipi compte amb el seu propi Pla d'Igualtat.

 

Així, amb la reunió, s'ha presentat la nova Unitat d'Igualtat de la Mancomunitat, engegada recentment, i s'han oferit tots els tipus de serveis i assessoraments que ja tenen a la seua disposició els consistoris. Ja entrant en matèria, la Mancomunitat i la seua Unitat d'Igualtat ha passat a detectar les necessitats i d'aquesta manera es plantejaven accions concretes.

 

En primer lloc es va a treballar en la creació de la "Xarxa de municipis en Igualtat de l'Horta Sud", amb la finalitat d'informar sobre els recursos, les ajudes i subvencions existents, les accions a emprendre o les possibilitats de treball, compartir coneixements i bones pràctiques.

 

Seguidament, s'ha demandat la posada en marxa de formacions per a personal tècnic i intern dels ajuntaments, així com per als punts violeta ja repartits per la comarca. També es treballarà conjuntament per al disseny de campanyes de conscienciació i en un document d'actuació davant l'assetjament i per la igualtat d'oportunitats entre homes i dones.

 

Finalment, també s'ha detectat la necessitat d'una guia de recursos en matèria de violència de gènere de la Mancomunitat de l'Horta Sud, amb protocols i maneres d'actuar en casos d'emergència. "Volem que l'Horta Sud siga un espai de convivència per a tots i totes, on les dones se senten segures i iguals", assegura Carlos F. Bielsa.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.204.65.189

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.