Dimecres, 08 de Maig del 2024

Actualitzada Dimarts, 07 de Maig del 2024 a les 13:17:35 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 07 de Maig del 2019

Un carnisser és condemnat per vendre carn de cavall com si fóra de vaca

Foto d'arxiu.Foto d'arxiu.

L'empresa afectada va ser una distribuïdora de Torrent a la qual el processament li venia lots de carn de cavall, que disposen de menor valor que la carn de vaca, en els lots de boví.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a tres anys i nou mesos de presó per un delicte d'estafa a un carnisser que ocultava carn de cavall entre els lots de boví que va vendre a una empresa distribuïdora. L'home, a més, haurà de fer front a una multa de 2.400 euros.

 

Segons s'exposa en la sentència, el majorista afectat es va adonar del frau quan li ho van comunicar els clients, als qui va haver de compensar amb més de 465.000 euros. El carnisser condemnat haurà d'abonar a aquesta empresa la mateixa quantitat i també altres 467.000 euros en concepte de lucre cessant.

 

L'acusat disposava d'un magatzem d'especejament en un polígon industrial de la ciutat de Castelló. Realitzava les compres de lots complets de bestiar boví, equí i de cérvol. Després els desmembrava en les seues instal·lacions i elaborava lots de carn desossada que venia a distribuïdors a l'engròs.

 

Entre els anys 2012 i 2013, el carnisser va introduir de forma clandestina part de carn de cavall, que disposa de menor valor que la carn de vaca, en els lots de boví que venia a una empresa majorista de Torrent, València.

 

En les descripcions, on figuren dades com el tipus de carn, la data de sacrifici de l'animal, el país d'origen o el de criança, el carnisser detallava que el producte subministrat era íntegrament boví.

 

L'empresa distribuïdora, amb seu en la localitat valenciana de Torrent, no era conscient que els lots adquirits contenien també equí fins que va ser advertida.

 

La presència de carn d'equí en lots de boví "va generar una alarma entre els consumidors i les baules intermèdies de la cadena alimentària que van posar en dubte l'existència dels controls oficials que han de vetlar per garantir la seguretat alimentària en la societat", afirmen fonts del tribunal.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.222.147.4

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.