Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 02 de Maig del 2019

La VI Trobada Nacional de Confraries i Germandats de Santa Faç es dóna en cita a Torrent

La germandat de la Santa Faç ha sigut l'amfitriona rebent a les localitats de Gandia, Alzira, Elx, Ontinyent, Sogorb, el Pilar de la Foradada i Yepes.

El cap de setmana a Torrent ha estat marcat per la VI Trobada Nacional de Confraries i Germanors de Santa Faç i Verónica. La cita va començar el dissabte al matí en l'Antic Mercat, on la germanor de la Santa Faç de Torrent va rebre a les germanors vingudes d'altres localitats com Gandia, Alzira, Elx, Ontinyent, Sogorb, el Pilar de la Foradada i Yepes. L'acte va estar conduït pel periodista i anterior regidor de Cultura, Festes i Activitats Lúdiques de l'Ajuntament de Torrent, Alfred Costa, que va presentar un vídeo per a donar a conéixer a tots els nouvinguts com es viu la Setmana Santa torrentina, Festa d'Interés Turístic i Autonòmic, i en la qual destaca la figura de la Reina de la Trobada, única en tota Espanya.

 

En l'acte també va participar el president de la germanor, Alfred Costa; l'alcalde Jesús Ros; el regidor de Festes, José Antonio Castillejo; la Reina de la Trobada, María Silla Mora; el president de Junta Central de Germanors, José Vicente Yago Mora; així com representants i membres de la Setmana Santa. L'alcalde Jesús Ros va dedicar unes paraules d'enhorabona a la Santa Faç pel seu 75 aniversari i, sobretot, al seu president, Alfred Costa, per la seua labor perquè poguera realitzar aquesta Trobada. A més, va subratllar que "la Setmana Santa es viu de manera molt intensa a la nostra ciutat, forma part de la nostra vida. Cada any són milers els torrentins i torrentines que participen en les diferents processons amb molt d'afecte i emoció, i des del consistori estem ací per a fomentar la nostra festa, cultura, tradicions i arrels".

 

En acabar l'acte de benvinguda, els assistents van poder contemplar l'exposició del 75 aniversari, emplaçada també en l'Antic Mercat. Després es va realitzar una visita a l'església de l'Asunción, Casa Museu de Setmana Santa i, finalment, a l'exposició de Genaro Palau, en el EMAT.

 

El programa va continuar aqueixa mateixa vesprada amb una processó general, des de la parròquia de Sant Luís Beltrán fins a la Casa Museu de Setmana Santa, que va comptar amb la participació de la germanor Santa Faç de Torrent, les germanors vingudes d'altres municipis i les germandats torrentines del Sant Sopar, Negacions de Pedro, Cruxifición del Senyor, Set Paraules i Crist del Perdó, Descendimiento de la Creu i Sant Sepulcre. També van desfilar les Reines de la Trobada que durant aquests anys ha tingut la Santa Faç: Inma Costa, Irene Carratalá i Elena March, acompanyades de l'actual Reina de la Trobada, María Silla. La processó es va tancar amb el president de la Santa Faç, Alfred Costa, acompanyat de l'alcalde Jesús Ros, el regidor de Festes, José Antonio Castillejo, i representants de la Setmana Santa de Torrent.

 

El diumenge al matí, la plaça Major va acollir un certamen de cornetes i tambors, de la mà dels membres de la Santa Faç.Aprofitant l'ocasió, les germandats visitants van poder conéixer la Torre i tota la seua història. El punt final a la VI Trobada Nacional de Confraries i Germanors de Santa Faç i Verónica es va posar amb una missa en la parròquia Sant Luís Beltrán.


 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.239.57.87

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.