Diumenge, 16 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 30 de Abril del 2019

Els liders locals es preparen la per a les municipals

Els partirs valoren en clau nacional els resultats electorals del 28-A

Després de diumenge passat d'eleccions, en el qual tots els espanyols estaven citats a votar, els partits de Torrent i els seus principals candidats a l'alcaldia ja estan fixats en les pròximes eleccions locals del 26 de maig.

Els resultats obtinguts dels vots dels torrentins i torrentines no varien molt del que ha passat en la resta d'Espanya. El PSOE s'ha imposat sobre els altres partits amb 12.466 a la ciutat torrentina.

 

L'alcalde, Jesús Ros, s'ha mostrat satisfet amb els resultats, ja que, "per damunt de tot, hui ha guanyat la democràcia a Espanya, en la Comunitat i a la nostra ciutat. A partir de demà continuarem treballant perquè el 26 de maig es consoliden i milloren aquests resultats i perquè el progrés i el futur també triomfen a Torrent".

 

L'increment dels vots socialistes contrasta amb els resultats que ha obtingut el Partit Popular. En poc més de dos anys ha perdut quasi 7.000 vots, provocant així la pèrdua de 17 punts i la meitat del seu electorat. Després dels resultats, la candidata a l'alcaldia pel PP a Torrent, Amparo Folgado, declara: "Ara tenim uns nous comicis en clau municipal, des del PP lluitarem per ells".

 

La gran sorpresa ha sigut l'escalada de Ciutadans en l'àmbit nacional. Amb 8.257 vots es va convertir en la segona força política més votada a la ciutat de Torrent. El candidat a l'alcaldia de la ciutat torrentina, Raúl Claramonte afirma: "Cs a Torrent ha sigut la segona força més votada en aquest 28A i confiem que almenys aquests mateixos resultats siguen extrapolables diumenges que ve 26 de maig en les nostres eleccions locals i si cap, amb molta il·lusió i forces per a eixir a guanyar i oferir així el millor projecte de canvi que mereixen els nostres veïns i la nostra ciutat de Torrent".

 

Unides Podemos se situa en la quarta posició com a força política més votada a la ciutat de Torrent, imitant el resultat a escala nacional. A la ciutat torrentina va aconseguir 5.630 vots. Per al grup polític de Carmen Verdet, "la situació no és la més favorable per a continuar aprofundint en el canvi del qual sens dubte som protagonistes". La candidata a l'alcaldia a Torrent afirma: "ens preocupa enormement la irrupció de VOX, que canvia el relat, que arrossega a decidir amb les vísceres i perdre la consciència de la realitat, de les necessitats socials".

 

Compromís aconsegueix en l'àmbit nacional un escó amb 172.751 vots. A la ciutat de Torrent ha sigut el cinqué partit polític més votat amb 2.106 vots. Per al seu candidat a l'alcaldia, Pau Alabajos: "Els torrentins i torrentines han donat un vot de confiança al Govern del Botànic, que disposarà de quatre anys més per a continuar aprofundint en la seua agenda de polítiques socials i de progrés, mentre que el bloc de dretes es fragmenta cada vegada més i no suma els suports suficients". Per a les pròximes eleccions locals del 26 de maig, Alabajos assenyala: "Volem fer caure les estructures anquilosades de fa dècades i alçar, entre totes i tots, un Torrent inclusiu, participatiu, solidari, feminista, ecologista i valencianista".

 

Amb les eleccions generals i les autonòmiques valencianes ja passades, només queda centrar-se en les eleccions locals del 26 de maig. Quedarà per veure si en l'àmbit local s'obtindran els mateixos resultats que a escala nacional, o per contra, la situació canviarà.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.217.101.72

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.