Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 26 de Abril del 2019

"Guerra interna" en Podemos Torrent per la confluència

Les eleccions locals del 26 de maig a Torrent han suposat un enfrontament en l'eix central de Podemos. Aquest procés ha generat moltíssimes tensions en aquesta formació, fins al punt que ha arribat a suspensions cautelars de militància, tensions en assemblees, dimissions de candidats a regidors de la llista i una aposta de suport per qui va defensar la unitat, fins al punt d'una incorporació en la llista d'Esquerra Unida en suport a la candidatura de Sergio Fernández, passant aquesta tensió per diverses etapes.

 

En aquesta fase, els militants de Podemos, estaven convençuts, per les explicacions de la seua direcció a la qual ningú posava en dubte, que estava molt allunyada la possibilitat de poder arribar a un pacte, ja que segons la direcció de Verdet, IU pretenia relegar a la quarta posició a Podemos i a més traslladaven que en el cas d'incorporar una persona independent del món no militant hauria de córrer compte de Podemos.

 

Davant aquestes premisses inassumibles, es va forjar una candidatura de militants, preocupats per la inactivitat per a aconseguir una aliança de les esquerres, que van encapçalar l'exsecretari general local, de José Català, com a candidat a l'alcaldia donat suport per l'exdirigent de les JJSS, vinent dels quadres formatius d'Esquerra Socialista, Fernando Vargas, com a candidat a liderar el cos de la llista i acompanyar com a número dos a la candidatura de Català, creant una plataforma de militants per la unitat de l'esquerra, amb la signatura d'un manifest que van signar més de quaranta militants.

 

En el moment aquesta precandidatura, va aconseguir els avals necessaris per a convertir-se en candidats, es van establir contactes amb Esquerra Unida, per a examinar, abans de seguir avant amb la seua campanya, les possibilitats reals que aqueixa plataforma, aconseguira solucionar les dificultats que s'establien per a una aliança, trobant-se amb una versió totalment contraposada a la qual en les reunions de Podemos s'explicava als seus militants, ja que segons aquesta versió, era Podemos, els que pretenia relegar a la quarta posició a IU.

 

Davant aquesta greu contradicció, aquesta candidatura, va proposar una reunió auditada amb acta, i difosa entre les dues militàncies, per a intentar desembossar la qüestió, amb l'objectiu clar, que si aqueix era l'obstacle, si alguna de les dues parts no volia quedar com la part que no deia la veritat, simplement hauria de renunciar a la seua posició, i així l'obstacle quedava salvat. O per contra, mantenir l'obstacle, però sabent tothom de forma clara i nítida qui era qui bloquejava realment el pacte amb una proposta inassumible per a l'altra part, acceptada aquesta reunió per la direcció d'Esquerra Unida, fins i tot cedint la secretària d'actes a Podemos, d'aqueixa futura reunió, es va traslladar a l'executiva de Podemos, per part de Català i Vargas, però aquesta va guardar silenci en la seua resposta fins a conéixer el resultat de les seues primàries.

 

El resultat de les primàries va ser una fragmentació total de posicionaments, vencent per la mínima Verdet (51,4%), enfront de Català (48,6%); aconseguint els partidaris d'aquest últim els punts suficients per a col·locar-se en llocs importants de la llista. D'aquesta forma Vargas arribava a ocupar el lloc número 3, quedant el segon més votat en les eleccions al cos de la llista, que triaven del número 2 al 25 d'aquesta.

 

Una vegada passada les primàries, la part favorable a afavorir una confluència, comença a pressionar, exigint una resposta a aqueixa reunió proposada, i la direcció local reacciona amb negació la versió exposada per IU, però alhora rebutjant aquesta reunió.

 

Amb tot aquest procés, els partidaris de Català i Vargas, van decidir que no podien donar suport, a una llista que havia reconegut que no tenia programa, i que a més, havien patit les seues mentides permanents. Amb el que sumat, al fet que aquests veuen amb molt bons ulls el lideratge de l'activista Sergio Fernández, van decidir donar suport a l'única candidatura que, de debò, a lloc tot de la seua part per a aconseguir la confluència d'esquerres.

 

Després de tota aquesta garrotada, Podemos, va enviar una nova proposta a IU, a menys de setanta-dues hores per a finalitzar el termini d'inscripció, en el qual proposava una llesta cremallera amb Esquerra Unida, que encapçalava Podemos. Esquerra Unida, va contestar a això, amb una contraposada, acceptant, amb la condició que si només eixia un regidor, es repartiren aqueix regidor a mitjan legislatura. Podem va rebutjar la seua proposta final.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.116.90.141

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.