Diumenge, 20 de Setembre del 2020

Actualitzada Divendres, 18 de Setembre del 2020 a les 21:02:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 24 de Abril del 2019

Pau Alabajos, candidat a l'alcaldia de Torrent per Compromís Torrent

"Sense nosaltres el govern no haguera sigut una realitat, haguera governat PP"

Per Alabajos el temps de les majories absolutes s'ha acabat i els ciutadans demanen diàleg i hem de ser molt generosos a l'horta de fer concessions.

Músic de professió, torrentí de naixement, viu actualment a Parc Central. Fill de pares mestres, té 36 anys i durant aquests quatre anys ha compaginat la seua professió de músic amb la política local com a regidor de l'Ajuntament de Torrent. Va entrar en política de la mà de la música i és la segona vegada que es presenta com a candidat de Compromís a l'alcaldia de Torrent.

 

- La seua entrada en política va ser progressiva però també polèmica amb l'anterior portaveu de Compromís.

 

- Sí, la política té coses bones, com ser un instrument per a millorar la qualitat de vida de les persones però també té coses lletges com aquesta. Evidentment sempre hi ha situacions de posicionaments molt enfrontats. En aquest cas arribarem als tribunals. Eixa querella va quedar desestimada i el fet que eixe candidat es presentara per un altre partit ja demostrava que no hi havia una vulneració de drets.

 

En aquests comicis tampoc hi ha massa tranquil·litat, en aquest cas per temes de la llista.

 

En eixe sentit estem molt tranquils perquè em fet la feina com tocava. Es va fer una assemblea abans de l'estiu en què un 91% de la militància va decidir que no es farien primàries. Després, es va fer una altra en la que es va proposar una llista i va eixir escollida per un 78%. El problema, com passa moltes voltes, les altes esferes tenen altres fulls de ruta. Nosaltres vam decidir que parlara la democràcia i la democràcia va parlar.

 

- A Compromís li ha agafat a contrapeu l'avançament d'eleccions de Puig?

 

- La nostra prioritat és el municipi. Quan vaig començar a fer política va ser per una vocació municipalista. La decisió que va prendre Ximo Puig, ell sabrà perquè la va prendre. Crec que haguera sigut més lògic que les eleccions nacionals i les eleccions estatals hagueren estat separades. Però en aquest cas nosaltres tenim els accents en la política de Torrent.

 

- Les pròximes eleccions nacionals i autonòmiques quan de decisives seran? Creu que influiran molt en el vot de les locals?

 

- És un experiment i una nova experiència. Jo crec que van lligades unes a les altres perquè el model municipal està molt vinculat al model institucional de la Generalitat Valenciana. En aquestes eleccions s'està refrendant el suport de la ciutadania cap al Botànic.

 

L'opció de guanyar és complicada, les enquestes parlen de cap majoria absoluta. S'haurà de fer pactes. Els votants, el que estan dient és que no volen majories absolutes. Volen diàleg entre partits i evidentment això implica ser molt generosos a l'hora de fer concessions i de dividir-se el poder d'alguna manera. Això s'ha vist en el govern valencià, que és un govern de coalició. Dir ara, anem a pactar o no, és absurd perquè encara no sabem els números com eixiran.

 

S'intentarà segur que les polítiques s'assemblen el més possible a polítiques progressistes.

 

- Respecte a les passades eleccions, hi hagué un actor que no va estar, Podemos. També està Vox amb més possibilitats que fa quatre anys.

 

- Estem en una situació d'inestabilitat. Com deies, influirà moltíssim el resultat del 28 d'abril en què puga passar després en les municipals. És prompte per a parlar de pactes perquè a mi no m'importa tant el "qui" sinó el "que", és a dir, què anem a pactar?

 

- Vostés es queixen del PSOE de les coses que no han fet. Esteu dispostos a firmar un segon acord sabent que moltes coses no s'han complit?

 

- La política és acord, és diàleg, és arribar a consensos. Els incompliments podem reclamar-los que és el que estem fent. Però el que sí que és veritat és que ens hem de basar en un document que arreplegue almenys els punts en els quals ens podem trobar les esquerres de Torrent.

 

- Des que es va aprovar el primer pressupost no s'han tornat a signar acords. Pensa que de tornar a repetir-se una coalició d'esquerra, Torrent podria estar altres quatre anys sense pressupostos?

 

- El PSOE ha estat molt còmode amb el pressupost prorrogat cosa que ens sembla absurda. Sense nosaltres el govern no haguera sigut una realitat, si haguérem alçat els braços, haguera governat el PP. Eixa generositat que vam mostrar no s'ha vist revertida.

 

- El partit de Vox beneficia l'esquerra o la perjudica?

 

- El que fa és perjudicar a tothom. Són polítiques regressives que estan atacant a fonaments importantíssims. Acaba d'obrir-se una dreta troglodita que el que intenta és tornar a èpoques molt més fosques que semblaven passades.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.208.202.194

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.