Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 23 de Abril del 2019

CCOO i SPPLB insten a la Policia Local a no realitzar serveis extraordinaris

CCOO I SPPLB adverteixen que se sol·licitarà la NO realització d'hores extres per part de la Policia Local de forma indefinida per a forçar a l'Ajuntament a complir els seus acords en la negociació col·lectiva de les quanties per serveis extraordinaris i assistència a judicis.

El conflicte ve per la paralització dels acords que, per a tot el personal de l'Ajuntament, es troben finalitzats amb l'objectiu d'incrementar les quanties per la realització d'hores extraordinàries. Des de l'any 1990 es vénen percebent unes quantitats recollides en el Conveni col·lectiu que no han sigut actualitzades, a excepció dels increments que per Llei de Pressupostos s'estableixen per a tot el conjunt de l'Administració de l'Estat. Conscients que el personal municipal anava sent poc inclinat a la realització dels serveis extraordinaris i sobretot el col·lectiu de Policia Local, més afectat per aquesta problemàtica, els sindicats CC.OO. I SPPLB van realitzar una proposta conjunta per a l'actualització d'aquestes quantitats que va ser parcialment assumida pels responsables del govern municipal.


Després de mesos d'espera segueixen sense fer-se els passos necessaris per a donar per efectiva tal negociació -en la qual vam cedir totes dues parts- i segons les últimes informacions a les quals s'han tingut accés l'expedient es troba paralitzat i amb poques esperances que es porte a bon terme. És per això que les centrals sindicals iniciaran una ronda d'assemblees i informació a la seua afiliació per a negar-se a realitzar serveis extraordinaris, amb el que això pot suposar la paralització dels esdeveniments municipals en els quals siga necessària la presència d'efectius policials.

 

"L'expedient està en procés i s'està tramitant en el departament de personal, a l'espera dels informes preefectius per a poder passar-ho a la taula general de negociació per a seguir amb la seua aprovació".

 

A fi de no interferir en la bona marxa i consecució de la Setmana Santa declarada bé d'interés turístic, aquesta negativa a la realització de serveis extraordinaris se sol·licitarà que s'aplique a partir de l'1 de maig. Tots dos sindicats són majoritaris en el conjunt de la plantilla de Policia Local i esperem que tindrà un seguiment pròxim al 80 per cent.

 

Des d'ací volem demanar comprensió i paciència a la ciutadania de Torrent, ja que sabem que és una mesura que pot afectar el fet que actes programats no puguen realitzar-se però som conscients que la nostra reivindicació porta desenes d'anys paralitzada i que uns drets laborals dignes és sinònim d'un servei públic eficaç.

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.113.197

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.