Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 23 de Abril del 2019
Raúl Claramonte, candidat de Ciudadanos en Torrent

"Si el PSOE manté una linea moderada en Torrent es podrà parlar amb ells"

Ciutadans defensa que cal protegir la llengua però es lamenta de veure l'adoctrinament que pateixen els menuts.

Raúl Claramonte té 39 anys i és veí de Torrent. Viu en el barri de l'Eixample i té dues filles.

 

Fa quatre anys va ser candidat a les locals per UPyD. En 2019 és de nou candidat, esta vegada per la formació d'Albert Rivera, en la que han recaigut molts companys de la formació magenta. Aficionat a l'esport és gran amant 'handbol'. Reconeix que ser pare l'ha canviat totalment.

 

- Has tingut una entrada en Ciudadanos Torrent una poqueta polèmica per la situació tensa dins del partit.

 

- Jo tampoc diria polèmica. En tots els partits hi ha descontents i després s'ha fet un bombo. Al final és el mínim. La meua idea és congeniar amb la gent, tirar endavant i que tots estiguen contents. Tota la gent que vulga unir-se al projecte serà benvingut i la gent que no, jo tinc molt clar que si no volen estar en un lloc, poden anar-se'n. Fent soroll o fent-ne menys. Hi ha gent més educada i gent que és menys educada. Hi ha gent molt valida dins de l'agrupació. Hi ha gent que m'ha cridat de seguida i m'ha dit: confiem en tu, estem amb tu; i jo crec que som un equip molt competent per a Torrent que és el més important.

 

- CS ha tingut dos regidors. En les pròximes eleccions les enquestes, com a mínim, parlen de dos o tres regidors.

 

- Les enquestes són probabilitats. La gent encara no sap que votar. Nosaltres volem dir-li a la gent que ací estem. Estigueren Paco i Enrique que van tindre una labor encomendable i el que siga important se seguirà amb eixa línia. El bipartidisme ja no està i nosaltres eixim a governar.

 

- Rivera ha dit que no pactarà amb Sánchez, això es tradueix en no pactar amb el PSOE en l'àmbit local?

 

- Rivera ho diu molt clar. El que ha fet el senyor Sánchez, per a mi també se n'ix del normal. A escala local, canvia. Al final açò és un poble. Ací és veure com van les coses i molt important, els resultats. No et pots tancar a res. Si el PSOE ací agafa la deriva que està agafant en l'àmbit nacional, no es podrà parlar amb ells. Però si és dins d'una línia moderada, com altres municipis, com pareix que està passant ací a Torrent, podem parlar.

 

- En aquests quatre anys s'ha acusat CS d'anar a l'abstenció, de no mullar-se. Això ha de canviar?

 

- Ací, sí que és veritat que tampoc tenien molt de pes. La meua intenció és governar i a part mullar-nos més. L'abstenció s'ha d'utilitzar però ha de ser l'últim instrument. Cal posicionar-se. Hi haurà voltes que serà millor i altres que serà pitjor i haurà de parlar-se però cal posicionar-se en el cas que siga.

 

- Comencem aleshores a mullar-se, diguem que en una balança estaria més prop de recolzar a Amparo Folgado o a Jesús Ros en una investidura?

 

- No m'ho he plantejat però jo espere que siguen ells els que m'hagen de donar suport. En tot cas, hauria de parlar del programa i del projecte. Hauria d'estudiar-se. El que sí que és cert és que Torrent necessita un canvi.

 

- Parlem de les eleccions municipals. Primer van les nacionals i autonòmiques. És com una primera volta? Van a determinar el que passe després?

 

- Va a ser la millor enquesta. Torrent és una ciutat molt important, amb el qual l'àmbit nacional és prou decisiu perquè es va a reflejar. A mi m'hi haguera agradat que es votara primer les europees però igual la gent no té una idea d'Europa com a mi m'agradaria que la tinguera però bo, en això s'ha de treballar.

 

- En UPyD, vares tindre millors resultats que la marca. La teua candidatura pot recolzar per a ajudar a millorar els resultats del 2015?

 

- Torrent té les dos corrents. La part de poble que vota a la persona i la de resident que vota a escala nacional. La gent del poble, que ja et van coneixent, que ja saps sap el que vol, ací és on crec que tenim nosaltres possibilitat de traure profit.

 

- El tema de la llengua, vosaltres, a escala autonòmica, esteu en contra del model lingüístic.

 

- El valencià s'ha de protegir però està sobrevalorat. És trist que s'utilitze una llengua per a adoctrinar als xiquets i xiquetes. El valencià s'ha de cuidar i protegir, sempre. Però el que no pot ser és que el valencià és menje al castellà. Ací en Torrent hi ha moltes famílies que no parlen en valencià i al final resulta un trauma. Jo vaig estudiar en valencià perquè vaig tindre l'oportunitat i vaig voler i foren els inicis i m'apetia, també cal indicar això. Però ara hi ha gent que no pot estudiar en castellà i a mi això em pareix molt trist i cal revertir aquesta situació.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.223.32.230

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.