Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 12:23:02 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Diumenge, 21 de Abril del 2019
VEÏNAT

Maria Silla anuncia sense plutja la Resurrecció de Crist a l'Encontre Gloriòs de Torrent

Amb marxes lleugeres, les 18 germandats han accelerat la celebració davant l'amenaça de pluja.

Poc més d'una hora ha durat enguany l'Encontre Gloriòs de Torrent. L'amenaça de pluja, que ja va provocar el divendres la suspensió del Encontre Dolorós, ha fet que la Junta Central decidira accelerar el ritme del Encontre de diumengue. En menys d'una hora ja volaven enguany les al·leluies per el cel ennuvolat torrentí. Només la cara feliç i serena de Maria Silla il·luminava enguany el recorregut de la baixada de l'antic convent de Mont-Sió.

En el recorregut, milers de torrentins han arropat a la Reina després d'una campanya en xarxes socials que cridaven a acompanyar a María i cobrir-la si fóra necessari amb els seus paraigües si finalment plovia. No ha sigut necessari, però per precaució tant els banderins de les germandats com les dues imatges de la Verge dels Dolors i la del Crist Resucitat han anat protegides amb plàstic. No així el vestit de la reina, que ha anat desprotegit durant el trajecte que li portava primer a la Carxofa i després a l'arxiprestal de l'Asumpció. 


La imatge més commovedora del trajecte ha sigut quan a meitat de baixada de Mont-Sió, la Reina, precedida per la seua germandat de l'Oració de l'Hort, ha dirigit la mirada a la seua iaia i la seua família, l'únic moment del trajecte en el qual María ha plorat i ha necessitat del mocador que li entregaven les seues dues cambreres. Amb un vestit d'estil medieval, María ha portat sis metres de cua que han sigut portada per una dotzena de patges de la germandat que enguany tenia l'honor d'acompanyar a la Reina de L’Encontre, i a la qual pertany María des de xicoteta, l'Oració de l'Hort.

 

Carxofa amb millers d'Alel.uies
En arribar a la Carxofa, les paraules de María cridant el tradicional "Alegria, Alegria, Alegria" han fet explotar la plaça on milers de torrentins escoltaven l'anunci que dóna pas a la Pasqua per als cristians. En eixe moment familiars, autoritats civils i eclesástiques han felicitat la Reina davant un núvol de periodistes que han acompanyat a la Reina durant tot el recorregut per a donar a conéixer aquest acte únic en la Setmana Santa Torrentina, declarada d'interés turístic autonòmic. 

En el trajecte final, la reina s'ha passejat ja amb més calma davant dels centenars de mòbils del públic que intentaven captar una instantània de María Silla, una jove torrentina molt volguda al barri de l’Alter que va estudiar al col.legi Maria Auxiliadora. En arribar el carrer de l'Església s'ha realitzat una altra de les fotos típiques d'aquest acte, la de la llarga cua que ha sigut sostinguda pels patges amb el campanar de fons. 

Amb la Mare de Déu dels Dolors i la reina dins l'arxiprestal, tan sols faltava l'arribada del Crist ressuscitat que porten com és tradicional la Germandat de la Vera Creu que canvia el seu gorro marró pel blanc immaculat. Però abans d'entrar, el pas ha interromput la seua entrada per a llevar el plàstic sobre el cos de Crist i les rodes posades sota el pas pel seu plovia. De exia forma ha entrar com es tradicional, descobert davant la mirada de la Reina.


Dins del temple, ple a vessar, s'ha celebrat la missa major més important de l'any religiós, la que celebra la resurrecció per als cristians, que dóna pas al dilluns de Pasqua, on l'alegria plena els carrers també de tradicions com les mones de Pasqua, el xocolate i les vacances que per a molts escolars s'allargaran enguany fins al 2 de maig.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.224.44.108

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.