Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 18 de Abril del 2019
SETMANA SANTA

Torrent suspèn les processons de Dijous Sant pel temporal que ha deixat 25 litres m2

Les previsions de temporal amenacen el Sant Soterrar de demà divendres, i també s’espera pluja Diumenge de Glòria, tot i que l’encontre sempre ha eixit al carrer per anunciar la resurrecció de Crist.

La Junta Central de Germandat de Setmana Santa de Torrent ha informat de la suspensió per la pluja dels següents actes previstos per a esta vesprada i nit de Dijous Sant. Concretant s’han suspès: el Trasllat del pas del Sant Calze, la Processó penitencial de l’Ecce-Homo, el Trasllat del pas de Jesús Nazareno, el Trasllat del pas del Sant Enterrament, el Trasllat de la Verge dels Dolors, la Processó del Silenci i el Trasllat penitencial Vera Creu que ix a les 4 de la matinada.

 

En el dia de hui, segons l’estació meteorològica d’Adrià Catelló, ubicada a  la Torre, s’han arreplegat 25,4 litres per metre quadrat des d’esta vesprada fins les 21.30 de la nit. Les previsions per als pròxims dies és de pluja. Demà divendres tenim una previsió al 100% de pluja segons l’AEMET, el que fa perillar també el sant soterrar, que recordem ja es va suspendre en la Setmana Santa de 2010.

 

D’altra banda, dissabte tindrem el dia nuvolat i començarà a ploure a partir de les 15.00 h. fins les 20.00 h. Dissabte és dia de descans per a les germandats i per a la Junta Central de preparar els al·leluies que cobriran el cel de color en el matí de glòria. Diumenge de resurrecció la previsió de pluja comença a les 9.00 h del matí amb un 90% de probabilitat, el que fa perillar el gran moment de la Setmana Santa torrentina.

 

Tal i com mana la tradició Diumenge de Glòria la reina de l’encontre i el sèquit sempre ha eixit al carrer per anunciar la resurrecció del Senyor. La última ocasió d’un encontre gloriós passat per molta aigua va ser en 1988, quan Inma Costa Folgado va ser reina de l’encontre de la Santa Faç, acompanyada de les cambreres Ángeles Ros Royo i Rosa Mora Martí. L’encontre es va fer igualment: la reina cambreres i pages van desfilar pel carrer del convent sota pali, que es va cobrir a la seua vegada per un gran plàstic per tal de no fer malbé el vellut els flecs de l’estructura. El pali va ser portat per membres de diferents germandats. A l’exposició del 75 aniversari de la Santa Faç es pot contemplar el vestit que va lluir Inma Costa.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.224.38.3

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.