Diumenge, 20 de Setembre del 2020

Actualitzada Divendres, 18 de Setembre del 2020 a les 21:02:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 16 de Abril del 2019

La pluja amenaça el final de la Setmana Santa

Es preveu una 'gota freda' per als últims dies de Pasqua

Font: AEMETFont: AEMET

A l'abril, aigües mil. Un començament de Setmana Santa amb molta calor, quasi 30 º va marcar el termòmetre el diumenge de rams. Però no tot anava a ser calor i altes temperatures per aquelles persones que gaudisquen de les vacances de Pasqua.

Encara s'està començant la setmana i falten dies per veure com evoluciona l'oratge però s'ha de ficar en avís a la ciutadania d'una situació de 'gota freda' per al final de la Setmana Santa. El sinònim que es pot relacionar amb la 'gota freda' és de precipitacions intenses i persistents. S'ha d'assenyalar que tindrà una durada considerable, fins al dilluns 22. Es podrà acumular importants registres d'aigua que podrien causar problemes en alguns punts de la Comunitat Valenciana.

 

Davant aquestes situacions, sempre és recomanable la precaució i la prudència a l'hora d'eixir de casa i endinsar-se a la carretera. És necessari estar informats en tot moment de les previsions i que no pille per sorpresa.

 

Previsions

 

Hui serà un dia tranquil. Assolellat i amb temperatures que han baixat durant la nit però que tornaran a ser suaus al centre del dia. Però la inestabilitat arribarà demà dimecres dia 17 quan entrarà la borrasca per Portugal, acompanyada de fred. A la Comunitat Valenciana, la nuvolositat anirà en augment i l'ambient serà més fresc però no s'espera que ploga fins dijous.

 

El Dijous Sant, l'aire fred en altura (la gota freda) quedarà aïllada al centre de la Península i, junt a l'aport de vents de llevant, les pluges arribaran a bona part de la Comunitat Valenciana.

 

A partir de Divendres Sant i fins al dilluns seran dies de molta inestabilitat. Cal senyalar que les situacions meteorològiques sempre són imprevisibles però si van cumplint-se les previsions podrien ser moltes hores de pluja.

 

Dissabte serà el dia 'més delicat' en haver plogut els dies d'abans i en poder acumular-se registres importants a les zones més pròximes a la costa on de seguida es generarà l'escorrentia.

 

Diumenge la inestabilitat també serà molt acusada però serà sobretot al sud de València i al nord d'Alacant on es registraran les pluges més intenses. Pareix que no serà fins dilluns quan comence a escampar de nord a sud. De fet dilluns encara podrà ploure amb gana al sud.

 

Són definitives aquestes previsions?

 

Res hi ha definitiu quan parlem de l'oratge però cal estar alerta i anar amb molta precaució, sobretot tenint en compte que estem davant d'unes de les èpoques de l'any que més eixim de casa. Al mateix temps s'està davant d'unes de les situacions meteorològiques més adverses que podem tindre.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.208.202.194

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.