Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 16 de Abril del 2019

La IV Setmana de la Llengua conclou amb la presentació de "Valencià per a tot"

Una revista recull testimonis i vivències de la Trobada d'Escoles de l'Horta Sud que tingué lloc a Torrent l'any passat.

La IV Setmana de la Llengua conclogué divendres passat amb un seguit d'actes com ara la presentació i projecció d'uns vídeos per a fomentar l'ús del valencià a tots els àmbits i la presentació d'una revista sobre la Trobada d'Escoles de Torrent de l'any passat. La sala d'actes de la Casa de la Cultura acollí l'acte que posà fi a la IV Setmana de la Llengua, setmana que organitza l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l'Ajuntament de Torrent amb l'objectiu de promoure l'ús del valencià en tots els àmbits i per això al llarg de la setmana ha oferit una variada programació amb música, jocs, cinema i literatura en valencià.


 

L'acte de divendres començà amb la presentació d'una revista, que recull impressions, records i vivències de més de 50 persones que participaren en la Trobada d'Escoles en Valencià de l'Horta Sud que tingué lloc a Torrent l'any passat. Així mateix, es projectà la sèrie de vídeos "Valencià per a tot", elaborats pel Departament de Comunicació de l'Ajuntament de Torrent, en què persones de diferents sectors, parlen sobre l'ús del valencià en qualsevol àmbit. Són uns vídeos d'aproximadament un minut de duració que s'estan compartint i difonent a través de les xarxes socials de l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià (@promvaltorrent).

 

La regidora d'Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, agraí i felicità el treball de "tots els que han fet possible la Setmana de la Llengua, l'edició de la revista amb els seus records i testimonis, i també de tots els que han participat en els vídeos, ja que entre tots ajudem a la promoció i al foment de l'ús de la llengua pròpia".

 

De la mateixa manera, en la presentació de la revista també va intervenir en nom de Guaix – Coordinadora pel Valencià Horta Sud, Vicent Font, que va demanar "un nou impuls a la societat civil i a les comunitats educatives" per a la promoció de l'ús del valencià en tots els àmbits.


Finalment una representació teatral a càrrec de Cucurucú Teatre tancà la vesprada i la Setmana de la Llengua d'enguany que ha assolit un gran èxit de participació i d'assistència en tots els actes i activitats programades.


 

Trobada d'Escoles

 

D'altra banda, escoles i instituts de Torrent participaren en la Trobada d'Escoles en Valencià que tingué lloc a Aldaia dissabte a la vesprada amb el lema "Som i serem paraules". Desenes de persones participaren en la cercavila acompanyades de colles de tabal i dolçaina i reberen de mans de la regidora d'Educació, Patricia Sáez, el record de la seua participació en la Trobada, abans de participar en els tallers.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.212.145

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.