Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 09 de Abril del 2019

La primera cita de Torrent Històrica finalitza amb més de 1.200 persones

El festival Torrent Històrica clausura la seua primera edició amb un gran èxit de públic: més de mil dues-centes persones han participat en les diferents activitats organitzades entre el dijous i el diumenge en el municipi de Torrent. Santiago Posteguillo, amb 257 persones, i la britànica Kate Mosse, amb 110, han sigut les dues trobades amb autors que més interés han concitat. En total, unes set-centes persones han acudit a conéixer als 12 autors que han participat en l'edició inaugural de Torrent Històrica.

Les visites als col·legis i instituts de Torrent també han resultat un èxit. 260 alumnes de l'Institut La Marxadella i del Centre Educatiu Santa Teresa de Jesús han gaudit amb les visites d'escriptors. En el club de lectura, els jocs per a xiquets i adolescents i la trobada a la biblioteca han participat un centenar de persones. A la jornada de clausura, en la qual hi ha hagut recreacions històriques, música medieval, contacontes i tallers per a xiquets han assistit més de 300 persones.

 

La supervendes britànica Kate Mosse, que ha visitat Espanya per a assistir en exclusiva a Torrent Històrica, s'ha mostrat encantada amb el festival i amb la ciutat de València. A més de pujar la Torre de Torrent i signar en el llibre d'honor de l'ajuntament, l'autora de la ciutat del foc ha visitat diferents monuments del centre històric de València.

 

"Ha sigut un honor que se'm convidara a vindre i m'he sentit emocionada de participar en aquest festival. Estic segura que dins de deu anys tots voldran vindre a Torrent Històrica", assegura Mosse, que ha dedicat la major part dels seus dos dies d'estada a recórrer el centre històric de València. "He visitat un munt de llocs. El que jo escric són cartes d'amor a Carcassone –en referència al lloc on ha situat la seua última trilogia–, i després de conéixer la ciutat he pensat que igual he d'escriure una cosa ambientada a València, perquè tant en Carcassone com a València hi ha història pertot arreu. Allí escolte els murmuris del passat i a València m'ha passat el mateix. Crec que vindré pel meu compte amb la meua cambra i buscaré inspiració". També s'ha mostrat sorpresa per l'estat de conservació de la Torre de Torrent. "He vist les marques dels presoners en les parets i he escoltat la història d'aquesta torre del segle XII. Crec que també es podria novel·lar això", conclou.

 

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Torrent, Susi Ferrer, s'ha mostrat encantada amb la primera edició del festival: "Hem fet una aposta per la cultura i el públic ha respost. Ha sigut un encert posar en marxa aquest certamen, al qual, sens dubte, donarem continuïtat". Ferrer també ha destacat el nivell dels participants: "Hem pogut acostar al públic a una figura internacional de la literatura històrica, Kate Mosse, a Santiago Posteguillo, un valencià que triomfa amb les seues novel·les i a un grup de destacats escriptors nacionals i locals. Ha sigut una experiència sensacional".

 

Per part seua, el codirector del festival, Jordi Llobregat, s'ha declarat entusiasmat amb la impressionant resposta del públic en aquesta primera edició. "Ara és el moment de fer balanç i posar-se ja a treballar per a una nova edició encara molt millor". Preguntat pel futur, Llobregat ha comentat que Torrent Històrica "és el primer festival de la Comunitat Valenciana, i aspira a consolidar-se i convertir-se en una referència nacional i internacional en els pròxims anys.

 

Per descomptat, l'èxit d'aquesta primera edició suposa un gran pas en aqueix sentit". I afig, en relació amb el paper del consistori de Torrent: "Sens dubte, que un ajuntament done suport a la cultura de la manera com el fa Torrent és un exemple de com poden fer-se les coses en benefici dels seus ciutadans".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.141.6

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.