Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 08 de Abril del 2019

Compromís adverteix de noves factures sense procediment de contractació

Les relacions de factures corresponen al primer trimestre de 2019 per un muntant de 448.000€

Compromís per Torrent demanda al govern de Ros (PSOE) mesures urgents en matèria de contractació, en informar la Intervenció municipal de 448.180,52€ en factures pagades sense mediar cap procediment de contractació legalment establert.

 

Les diferents despeses s'arrepleguen en 5 relacions de factures per serveis i subministraments corresponents al primer trimestre del 2019, els quals superen l'import establert en l'article 118 de la Llei de Contractes del Sector Públic, superant-se també el termini d'un any regulat en l'article 29.8 de la mateixa norma, i obviant-se totalment el procediment de contractació vigent.

 

Segons la llei de contractes, el control d'aquestes factures permet incrementar l'eficiència de la despesa pública i facilitar, en particular, la participació de les xicotetes i mitjanes empreses (PIMES) en la contractació pública, així com permetre que els poders públics empren la contractació en suport d'objectius socials comuns.

 

Per a Compromís la transparència en la contractació pública suposa aconseguir una millor relació qualitat-preu així com la igualtat d'oportunitats que se li suposa a una administració local davant aquelles empreses o treballadors autònoms que opten per oferir els seus serveis a l'ajuntament.

 

Finalment Alabajos ha remarcat que sense procediment de contractació els béns i serveis subministrats manquen d'importants aspectes de qualitat, com el respecte al medi ambient, les clàusules socials, així com aquelles millores d'innovació vinculades a la finalitat del contracte.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.196.105.235

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.