Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 08 de Abril del 2019

Èxit de participació en la primera jornada de Torrent Històrica

Santiago Posteguillo, que apadrina el festival, va presentar la novel·la guanyadora del Premi Planeta 20198, "Yo, Julia".

La sala cívica de l'Antic Mercat es va omplir ahir a la vesprada d'un públic que no va voler perdre's la primera sessió de Torrent Històrica; el principal festival cultural format entorn de la literatura de gènere històric que s'organitza en la Comunitat Valenciana. D'aquesta manera, des del 4 al 7 d'abril, la ciutat de Torrent es converteix en l'epicentre de la cultura i la literatura històrica.

 

En la primera trobada, que va donar el tret d'eixida al festival, es van donar cita grans escriptors com Sebastián Roa (Enemics d'Esparta); Raúl Borrás (Esclaus de l'Honor); i Sergio Villanueva (El secret dels nocturns); que va estar presentat per Josep Asensi Pérez.

 

La segona sessió va estar protagonitzada per Santiago Posteguillo, guanyador del Premi Planeta 2018 amb la novel·la 'Yo, Julia', que va conversar amb el periodista Ramón Palomar. Un col·loqui molt interessant, que va omplir la sala de l'Antic Mercat amb un públic que va poder descobrir com Posteguillo, autor també de les trilogies sobre Escipión i Trajà, va descobrir el personatge de Julia, així com la increïble experiència de rebre el Premi Planeta. Per a posar el fermall final a la fantàstica vesprada, l'alcalde Jesús Ros i la regidora de Cultura, Susi Ferrer, van felicitar l'escriptor, que ha apadrinat el festival. Ferrer va destacar que "amb aquest festival ens convertim, una vegada més, en una ciutat referent en l'àmbit cultural".

 

Prèviament, el Museu Comarcal de l'Horta Sud va ser l'escenari triat per a rebre a Joan Olivares i a Josep Asensi, que junts van realitzar un club de lectura en valencià amb l'última obra d'Olivares, "El metge del Rei", novel·la guanyadora del Premi Enric Valor de Novella.

 

D'altra banda, l'Auditori va acollir l'adaptació teatral de la novel·la homònima de Josefina Aldecoa "Història d'una mestra", que narra la vida d'una mestra d'escola durant els anys vint i fins al començament de la Guerra Civil.

 

El programa d'activitats continua fins al diumenge 7 d'abril.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.141.8.247

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.