Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ 1
Dissabte, 06 de Abril del 2019
POLÍTICA

València obliga a realitzar primàries en Compromís Per Torrent

El Comité Electoral ha donat la raó al recurs presentat per Iniciativa fa uns mesos després de l'Assemblea que va aprovar la llista per un 78% dels militants

Hi haurà Primàries a Torrent. El Comité Electoral ha decidit donar parcialment la raó a Iniciativa i obligar a Pau Alabajo a legilimar la llista que es presentarà a les eleccions municipals mitjançant un procés de primàries amb llista tancada, la qual cosa deixa pràcticament sense possibilitats a Maria Jesús Herrada, candidata d'Iniciativa a Torrent. Les primàries se celebraran en la seu de la formació a Torrent aquest dimarts de 18 a 22 hores. 



La llista impulsada per la direcció local de Compromís per Torrent va ser aprovada per un 78% dels vots després d'una assemblea prèvia en la qual es va decidir descartar les primàries. Ara des de València han donat la raó parcialment a la reclamació realitzada per Iniciativa i obliguen la direcció local a realitzar primàries internes. Iniciativa va criticar que s'haguera posat com a membre d'Iniciativa en la llista a una persona que no havia sigut triada per la formació que forma part de la Coalició, que ha decidit que siga Maria Jesús Herrada. 



Des d'Iniciativa Torrent consideren que davant el poc temps que quedava des de l'organització de País Valencià del Bloc i Iniciativa han optat "per una solució ràpida" que en opinió de Maria Jesús Herrada, líder d'Iniciativa a Torrent, "és clar que és una mesura presa i feta a mesura perquè isca la llista d'encapçala Pau Alabajos, són una primària a mesura". No obstant això, Herrada acata la decisió "però no estem d'acord ni pensem que siguen justes per a iniciativa". Malgrat això, ha anunciat que es presentarà de cap de llista i vaig per totes encara que amb molt poques possibilitats. Amb aquesta mesures ja hi ha un guanyador". 



"Un procés absolutament democràtic"

Des de la direcció de Compromís Per Torrent, el seu líder Pau Alabajos ha remarcat que tot el procés ha sigut legal. "Continuem pensant que el procés que duem a terme per a elegir als primers candidats i candidates de la llista va ser absolutament democràtic, amb un 91% de suport en la decisió de fer una llista consensuada i amb un 78% de suport directe a la llista proposada". 

Alabajos ha acceptat la decisió presa per la Comissió Electoral Nacional de Compromís que imposen unes primàries per a arbitrar una solució al conflicte de Torrent. "Per responsabilitat, per lleialtat, i perquè creiem en aquest projecte polític de transformació per a la nostra ciutat en quins punts esforços i il·lusions que ha invertit la gent de la nostra assemblea, acatem la decisió i ens sotmetrem a una segona votació perquè el que va per davant el Qui", ha apuntat.

Comentari (1) Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.21.231.245

  • José Muñoz Albiñana

    José Muñoz Albiñana | Dissabte, 06 de Abril del 2019 a les 15:00:22 hores

    Nota para la redacción de este diario.
    Compromís torrent, es incorrecto, se debe nombrar Bloc Torrent, ya que Compromís somos todos los que componemos la coalición, a saber: Bloc nacionaliste valencià, I'niciativa pel poble valencià y otros.
    Al Sr. Alabajos habrá que recordarle que desde el inicio de nuestro grupo, se ha tratado de formar un grupo fuerte para concurrir a las elecciones, cosa que Bloc Torrent se ha cerrado en banda y no hemos sido escuchado. En 2015 aconteció unos hechos que llevaron a los juzgados una denuncia falsa que desencadenó en anular las listas presentadas por Compromís que obligaron a componer nueva lista y nuevos candidatos....los actuales regidores de Compromís al ayuntamiento. Hay que recordarle también que el autor de la denuncia fue él y que una vez celebrado el juicio, se absolvió al denunciado condenando a Compromís a pagar las costas.
    Por eso, desde I'niciativa no queremos que la historia se repita.

    Accedeix per a respondre

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.