Dilluns, 09 de Desembre del 2019

Actualitzada Diumenge, 08 de Desembre del 2019 a les 16:53:38 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 04 de Abril del 2019

Torrent celebra la IV Setmana de la Llengua

Del 8 al 12 d’abril. Es tracta d’una setmana dedicada a promoure l'ús del valencià en tots els àmbits.

La setmana començarà el dia 8 amb una lectura pública en valencià del llibre A nou pedres de tu. Es tracta del llibre guanyador del XVI Premi de Narrativa Juvenil de la Ciutat de Torrent. L'acte tindrà lloc a partir de les 17.00 h a la plaça de les Corts Valencianes.

 

El segon dia es durà a terme un concert presentat per Artur Àlvarez on es recitarà poesia a ritme de blues. En l'acte participaran 10 poetes contemporanis com Manel Alonso, María Carme Arnau, Berna Blanch, Alba Fluixà, Gràcia Jiménez, Susana Lliberós, Francesc Mompó, Àngels Moreno, Vicent Penya i Josep Porcar. L'actuació se celebrarà al vestíbul de l'EMAT, 4a planta a l'Avinguda al Vedat, 103. Edifici Metro.

 

El dimecres 10 s'esperen dues actes. Al matí, la presentació del llibre Otxami, el rabosot babau, un conte adreçat al públic infantil. Aquest és un porjecte inclusiu fet per l'alumnat del CEE Torrepinos en col·laboració amb alumnes de batxiller del CC Montesión. La presentació del llibre tindrà lloc a la Sala d'actes de la Casa de Cultura a les 11 hores.

 

Aquest mateix dia, a les 19.00 h es podrà gaudir d'una projecció de cinema en valencià, de la pelicula M'esperaràs?. Posteriorment, hi haurà un col·loqui amb la participació de Carles Alberola, director i actor junt amb Cristina García, també actriu i Toni Benavent, productor. La projecció tindrà lloc a la Casa de Cultura.

 

El dijous 11 es farà la XI Jornada de Jocs Populars Valencians Adaptats. En aquesta trobada participaran totes les escoles d'educació especial de Torrent. L'activitat serà a les 10.00 h a la plaça de la Unió Musical.

 

A la vesprada, a les 20.00 h es farà la Presentació dels llibres guanyadors dels premis literaris de la ciutat de Torrent. El llibre guanyador es Anou pedres de tu de Marcos Morales i el finalista és El senyor de la guerra d'Ivan Carbonell. També hi ha un premi de poesia que ha guanyat Consol Martínez Bella amb Instantànies. La celebració es durà a terme a la Sala d'actes de la Casa de Cultura. Es regalaran llibres al públic assistent.

 

El divendres dia 12 tindrà un matí dedicat a l'art. L'activitat proposada es tracta d'una visita guiada del Voluntariat pel valencià a l'exposició de Genaro Palau a l'EMAT. La participació en l'activitat és oberta. La visita a l'exposició està programada a les 11.00 hores a l'Avinguda al Vedat, 103 Edifici Metro.

 

Per finalitzar la IV Setmana de la Llengua, hi haurà una presentació de la revista La Trobada a Torrent. Records, reflexions i vivències. Aquesta activitat serà a les 19.00 hores. A les 19.30 h és projectaran uns 17 vídeos amb testimonis de gent de Torrent que contaran el que pensen de parlar en valencià. I per concloure la setmana i tots els actes, a les 20.00 hores es farà un tast de teatre de l'obra Maleïda poma amb Cucurucú Teatre.

 

Tots els actes de la vesprada del divendres 12 se celebraran a la Sala d'actes de la Casa de Cultura.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.207.238.169

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.