Martes, 22 de Junio de 2021

Actualitzada Martes, 22 de Junio de 2021 a las 19:10:50 horas

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Martes, 02 de Abril de 2019

SETMANA SANTA

Homenatge pel 75 aniversari de la Junta Central de Germandats de Setmana Santa

Un llibre recull la història en imatges de la figura més emblemàtica de la Setmana Santa de Torrent

La Setmana Santa de Torrent va rendir homenatge a la seua figura més emblemàtica i representativa. Més de 30 dones que han sigut Reines de l'Encontre van participar en aquest acte de tribut i homenatge amb el qual la Junta Central de Germandats de Setmana Santa ha culminat els actes pel seu 75 aniversari.


A més de l'homenatge a les dones que han exercit aquest càrrec, al llarg de l'acte es va presentar el llibre "Reines de l'Encontre i Àngel de la Resurrecció de Torrent", coordinat pel cronista local, José Royo, i que és un repàs a la història de la figura, única a Espanya, més emblemàtica i representativa de la Setmana Santa local. L'acte va comptar amb la presència, a més d'unes trenta Reines, de representants de les 18 germandats i d'expresidents de la Junta Central i de María Silla Mora, Reina de la Trobada d'enguany.

 

L'alcalde Jesús Ros, que va estar present al costat de representants de la corporació municipal, va felicitar els representants de la Setmana Santa per la celebració del 75 aniversari, "fruit del treball i l'esforç de moltes persones perquè la Setmana Santa de Torrent siga el que és en l'actualitat".


El president de la Junta Central, José Vicente Yago, va agrair el treball dels qui han fet possible el llibre, i va convidar a tots a gaudir de les seues pàgines, "un reflex de l'alegria que viu Torrent cada Diumenge de Resurrecció en el seu unic Encontre Gloriós".

 

En nom de les Reines de l'Encontre, Cristina Peris, Reina de l'any 2018, va relatar com es viu en primera persona l'exercici del càrrec més representatiu de la Setmana Santa de Torrent: "No imagine Torrent sense la seua Setmana Santa, igual que no imagine la Setmana Santa de Torrent sense la nostra Reina de l'Encontre".


Per part seua, Royo, va explicar l'intens procés de recopilació de fotografies per a l'elaboració del llibre, les primeres imatges del qual es remunten a principis del segle XX, i que recull també "al·leluies" de mitjan segle. L'expresident de la Junta Central, José María Palop va recordar emocionat els seus anys al capdavant de l'òrgan de gestió i coordinació de les germandats, i l'organització d'actes com l'exposició diocesana de l'any 1998. L'homenatge va tindre lloc a la sala cívica de l'Antic Mercat, que va acollir l'exposició fotogràfica  pels 75 anys de la Junta Central.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.204.2.146

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.