Dijous, 20 de Juny del 2024

Actualitzada Dijous, 20 de Juny del 2024 a les 13:33:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 01 de Abril del 2019

El trompetista Nakariakov i la pianista Meerovitch en el Brassurround Torrent

L'espectacle se celebra en el Auditori de Torrent del 5 al 7 d'abril de 2019

Sergei Nakariakov va debutar en el Festival de Salzburg en 1991 i des de llavors no ha parat de collir èxits i premis, com el que va rebre en 2002 de la Phono-Academy, i encadenar gires de concerts tant amb orquestra o recitals al costat de la seua germana, la pianista VeraOkhotnikova, o al costat de Maria Meerovitch.



Maria Meerovit ha actuat com a solista amb nombroses orquestres com la London Philharmonic Orchestra, Stuttgart ChamberOrchestra, Taiwan National SymphonyOrchestra, Schleswig-Holstein FestivalOrchestra, Nordic Symphonie Orchestra, The English Chamber Orchestra, Mannheimer Philharmoniker, etc.

 

El dissabte 6 d'abril a les 20 h, Spanish Brass i el cantaor Carles Dénia oferiran l'espectacle "Mira si hem corregut terres..." que fa un recorregut per la música des del tradicional cant d'estil valencià fins a ritmes populars més actuals de la Gossa Sorda, Raimon o Joan Manel Serrat.

 

La Banda del Cercle Catòlic de Torrent, dirigida per Francisco Zacarés, al costat dels solistes Ramiro Tejero (tuba) i Spanish Brass, actuaran el diumenge 7 d'abril. El repertori del concert inclou les estrenes de "B&B Remembers" i "La repartició de la carn" per a quintet de metalls i banda, totes dues obres del mestre Zacarés.

 

Programació dels Concerts


5 abril – 20.30 h - Sergei Nakariakov, trompeta, i Maria Meerovitch, piano.
6 abril – 20 h - “Mira si hem corregut terres…”amb Spanish Brass i Carles Dénia.
7 abril – 19 h - Banda del Cercle Catòlic amb els solistes Ramiro Tejero i Spanish Brass.

 

La programació setmanal de l'Auditori de Torrent es completa amb l'obra "Història d'una mestra" basada en la novel·la homònima de Josefina Aldecoa. La intenció d'aquest muntatge teatral, brillantment interpretat per l'actriu valenciana Paula Llorens, és retratar l'important paper que va tindre l'ensenyament durant la II República a Espanya i els anys previs a aquesta, una de les èpoques més brillants de l'educació en la història d'Espanya, a través de la vida d'una mestra d'escola, Gabriela López, durant els anys vint i fins al començament de la Guerra Civil.

 

Un retrat dels costums als pobles espanyols de principis del segle XX, el caciquisme, les escoles de les zones rurals, els progressos de l'ensenyament durant la II República, l'Espanya dividida en dos bàndols... Però, sobretot, és la història d'una dona la vocació absoluta de la qual és la docència. La funció serà el dijous 4 d'abril a les 20.30 h i s'emmarca dins de la programació de la primera edició del festival Torrent Històrica, organitzat per l'Ajuntament de Torrent i que gira entorn de la literatura de gènere històric.


Les entrades estàn a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l'Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d'11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de cada espectacle).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.136.17.252

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.