Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 01 de Abril del 2019

La Generalitat retira 363.000 euros de fons europeus per a restaurar la capella del Trénor

Amb aquest capital també es vol dur a terme la musealització de la Torre

La candidata a l'alcaldia de Torrent, Amparo Folgado ha denunciat que “és lamentable la desídia del govern municipal que ha deixat perdre 363.000 euros de fons europeus que estaven concedits per a la musealització de la Torre i la restauració de la capella neogòtica de l’Hort de Trénor”. A més ha afirmat que “havent ampliat la Direcció General un mes, el termini de presentació del projecte tècnic i l'autorització de la Consellería competent, l'Ajuntament de Torrent no el va presentar a temps, ni els deu dies hàbils que li va requerir el mes de desembre passat”.
 

En dues comunicacions emeses des de la Direcció General de l'Administració Pública a l'Ajuntament de Torrent, s'indica al consistori de Torrent que s'inicia d'ofici el procediment per a declarar la pèrdua del dret al cobrament de les subvencions concedides a l'Ajuntament de Torrent: 225.753,98 euros en concepte de restauració de la capella, edifici principal i edifici complementari de l’Hort de Trénor i 137.201,77 euros en concepte d'ajuda per al projecte integral de conservació i millora de la Torre com a espai expositiu.
 

La Direcció General també assenyala que va ser el 7 de gener de 2019 quan es va presentar el certificat aprovat per la Junta de Govern Local, per a la contractació del servei d'assistència tècnica per a la redacció del projecte de la capella del Trénor, signat el 26 de desembre, fora de termini. No així del projecte de musealització de la Torre, ja que no han rebut res ni fora de termini.
 

Folgado ha assenyalat que “una vegada més es demostra que el PSOE de Jesús Ros no fa res pel patrimoni de la nostra ciutat, com ja va fer en la seua anterior etapa de 28 anys de govern”. No va ser fins a l'arribada del Partit Popular a l'alcaldia entre 2007 i 2015, quan es va restaurar la Torre i altres elements patrimonials històrics, hidràulics i naturals de la ciutat de Torrent, com els Arquets, l’Hort de Trénor i les fonts històriques de la ciutat.
 

Al febrer de 2018, el PP de Torrent ja va denunciar que “ara que acaba la legislatura saben que han de posar en marxa iniciatives i tiren de projectes que el propi PSOE va paralitzar en aquesta legislatura”. El govern anterior del Partit Popular fou qui va iniciar els estudis tècnics per a rehabilitar el monument neogòtic. Folgado també recorda que va ser en 2014 i amb un govern del PP, quan es va iniciar la primera fase de musealització de la Torre.
 

Després de la pèrdua de totes dues subvencions per part de l'Ajuntament de Torrent, el consistori té quinze dies hàbils per a al·legar el que estime convenient als seus interessos.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.90.235.91

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.