Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 29 de Març del 2019

Compromís demana a Ros que no utilitze protecció Civil per a substituir a la Policia Local

El seu portaveu, Pau Alabajos, afirma que “el govern municipal envia al voluntariat a realitzar funcions reservades a la Policia Local amb una desprotecció jurídica total”

Compromís per Torrent ha presentat una bateria de 16 propostes de millora al projecte de reglament de protecció civil presentat pel govern municipal del PSPV. El projecte del govern no contempla cap mesura de protecció jurídica per al voluntariat que participa en les activitats de protecció civil, de tal manera que davant una denúncia personal són els propis integrants els que s’han de costejar les despeses judicials.

 

A més a més el reglament contempla una sèrie d’activitats impròpies per al cos de protecció civil, tals com l’assistència a processons, desfilades, i altres festejos, matèries que no tenen relació amb les permeses legalment, com catàstrofes naturals, calamitats públiques o de greu risc per a la ciutadania. Per a Compromís, el govern de Ros intenta imposar al voluntariat un reglament on se’ls obliga a exercir funcions reservades exclusivament a la Policia Local, com per exemple el control del trànsit, l’autorització d’accessos i la retenció de persones.

 

Addicionalment tal i com està redactat l’article 4.1 del reglament, on el voluntariat de protecció civil es pot integrar en organitzacions privades, és per a Compromís una barbaritat jurídica, atenent el fet que la seua coordinació i reglamentació és exclusivament pública segons la legislació vigent. Per al portaveu de Compromís Pau Alabajos “és com si la Policia Local s’integrara en una organització privada per a exercir tasques de vigilància i protecció”.

 

Per a Alabajos, la intencionalitat d’aquest reglament no és un altra que suplir en esdeveniments públics els efectius de la Policia Local mitjançant la presència del voluntariat de Protecció Civil, “i això està passant per una falta de previsió en la reposició dels efectius, que des que s’inicia la legislatura ha perdut més de 30 efectius entre jubilacions i comissions de servei, sense que l’alcalde i el regidor de seguretat hagen planificat substituir-los mitjançant els processos selectius corresponents”, ha conclòs el portaveu de Compromís.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.104.238

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.