Dissabte, 13 de Agost del 2022

Actualitzada Divendres, 12 de Agost del 2022 a les 12:22:39 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 27 de Març del 2019
POLÍTICA

Guanyant Torrent continua demanant la municipalització de l’aigua

Segons explica la plataforma ciutadana, la resta de grups politics aproven un document que es limita a recollir obvietats i normativa legal però no dictamina la reversió

Tot i que Guanyant Torrent valora el treball dut a terme per la comissió que ha portat endavant el plenari la proposta presentada, considera insuficient el seu redactat i és per això que, aquesta plataforma ciutadana, ha hagut de votar en contra de l’esmentat dictamen, ja que opina que es redueix el marge de maniobra per poder aconseguir la reversió pública del servei, després que acabe la seua concessió el 2021.

 

Guanyant Torrent ha denunciat al plenari extraordinari convocat a l’efecte, que al dictamen no apareix una calendarització del procés i no s’han fixat dates concretes per a la recuperació del servei de l’aigua potable com a empresa pública municipal.

 

Aquest grup polític opina que, s’ha de crear una empresa mercantil de capital 100% públic, per tal d’assumir la gestió del cicle integral de l’aigua a Torrent, a partir de la finalització del contracte actual, amb objecte de recuperar el servei i de facilitar la gestió del consorci en què fins ara han intervingut Xirivella, Aldaia, Beniparrell, Picanya i Alfara del Patriarca .

 

Però a més, al dictamen aprovat pel plenari torrentí i al que s’ha oposat Guanyant Torrent, no es cita en cap moment la subrogació de l’actual plantilla, ni es fa cap esment a la necessitat de fer un seguiment dels compromisos contractuals de l’empresa en tot el període en que ha gestionat el servei.

 

El regidor de Guanyant Torrent ha deixa veure a les clares com, aquest dictamen, té un caràcter estrictament polític i obliga molt poc la corporació que ha de tractar el tema el 2021, ja que “es tracta d’un document fet de cara a la galeria i amb més aparences que no realitats ni obligacions” ja que “no defensa de manera decidida la recuperació pública del servei i pot passar a l’igual que ha ocorregut amb l’Auditori Municipal, que es mantindrà la gestió indirecta”.

 

Són aquestes raons les que finalment han portat el regidor de Guanyant Torrent a no signar ni donar suport a aquest dictamen, “perquè s’allunya molt de les propostes que esta grup municipal ha aportat des del primer moment a la comissió redactora i, a més, sempre s’ha defensat: la remunicipalització del servei del cicle integral de l’aigua.

 

La decepció sobre allò aprovat al plenari de hui, és majúscula, perquè de fet,  es contradiu amb allò signat a l’acord d’investidura, en el seu punt huité. Per a Guanyant Torrent, no és qüestió ni de màxims ni de mínims, simplement de coherència amb el que es proposa per millorar el cicle integral d el’aigua i la seua gestió.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.233.217.106

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.