Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 15 de Abril del 2024 a les 12:26:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 26 de Març del 2019

El barri Sant Gregori ret homenatge al Pare Gerardo

El pati interior de la barriada rep el nom del religiós Gerardo Sánchez, que va morir el passat 7 de març. El pare Gerardo va ser nomenat Fill Adoptiu de la ciutat en 2017 i havia rebut el Premi Carta de Poblament en 2013

El religiós dominic pare Gerardo Sánchez Mielgo va rebre diumenge passat l'homenatge pòstum del barri Sant Gregori. Després de la seua defunció el passat 7 de març, els veïns del barri van rendir tribut a un dels principals impulsors de la comunitat de la barriada, de l'associació de veïns, així com de la falla, com a lloc de trobada entre veïns. Després de la celebració d'una missa es van descobrir dos xicotets retaules de taulells, un amb el rostre del Pare Gerardo, que donarà nom al pati interior, i un altre amb el distintiu del barri i el detall de la seua fundació l'any 1964, en l'entrada.
 

Durant l'acte, que va comptar amb la participació de desenes de persones, l'alcalde Jesús Ros va agrair el treball i la dedicació del pare Gerardo a Torrent des de la seua arribada a la nostra ciutat i va destacar que l'homenatge i el tribut del diumenge "no és sol dels veïns del barri de Sant Gregori sinó de tots els veïns de la ciutat, pels qui el pare Gerardo va treballar sense descans".
 

Per part seua, el prior del Convent dels Dominics del Vedat, José Antonio Martínez Puche, va fer repàs a la vida i a la trajectòria del pare Gerardo i va ressaltar que, malgrat la seua defunció, l'esperit i la personalitat del religiós quedaran vius en el barri Sant Gregori.
 

El president de l'associació de veïns Pintor Benedito, Andrés Mena, va dedicar també unes emocionades paraules, destacant "la seua preocupació permanent pels necessitats i els malalts i la seua presència i disposició permanent cap a qualsevol persona que demanava el seu consell i suport".
 

En el transcurs de l'acte, es va projectar un vídeo elaborat pel departament de Comunicació de l'Ajuntament de Torrent, que relata la història i l'evolució tant del barri Sant Gregori com la presència de la Fundació Llars Sant Martí de Porres per a transeünts crònics a Torrent, amb els testimoniatges tant del mateix pare Gerardo com d'un bon nombre de persones de diferents àmbits que el van conéixer i van col·laborar amb ell en les seues moltes implicacions.
 

El religiós va morir el passat 7 de març a Torrent al cap de 82 anys. Lleonés de naixement, va destacar pel seu compromís amb la societat civil de Torrent i especialment amb els necessitats. El maig de 2017, el ple de l'Ajuntament de Torrent va aprovar per unanimitat nomenar al pare Gerardo Hijo Adoptiu de la ciutat, com a reconeixement a la seua trajectòria de més de cinquanta anys a Torrent i a la seua labor social. L'any 2013, va rebre el Premi Carta de Poblament per l'impuls a Torrent de la iniciativa de Llars de Sant Martí de Porres i Santa Rosa de Lima, per a la reinserció de transeünts crònics. Va ser a més impulsor del barri Sant Gregori, per exemple, amb la creació de la falla, que va fomentar la unió entre els veïns i veïnes.
 

Gerardo Sánchez Mielgo va nàixer el 6 de maig de 1937 en San Feliç de Órbigo (Lleó). Als onze anys va ingressar en el seminari on va estudiar Llatí i Humanitats i, posteriorment, Filosofia, i va ser ordenat sacerdot en 1961. Va continuar els estudis de teologia a Roma, on es va especialitzar en Ciències Bíbliques i va obtindre el títol de batxiller en Sagrada Escriptura. Seguidament, va estar dos anys a Jerusalem on es va llicenciar en Sagrada Escriptura. De tornada a Roma, va obtindre el títol de doctor en Teologia i va ser destinat al convent de l'orde dels dominics en el Vedat de Torrent, moment en què comença la seua història a la nostra ciutat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.254.0

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.