Dissabte, 11 de Maig del 2024

Actualitzada Divendres, 10 de Maig del 2024 a les 13:15:42 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 25 de Març del 2019

Els escolars gaudixen d’una jornada de jocs populars valencians

Més 600 alumnes han jugat al sambori, els sacs, ballar la trompa, el set i mig, el joc del mocador, les xapes, les bitlles, i la corda, entre altres

Els xiquets i les xiquetes de les escoles de Torrent han participat este matí en la XII Jornada de Jocs Populars Valencians que ha tingut lloc en la plaça Major. La iniciativa, organitzada per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament de Torrent, té com a objectiu promoure l’ús de la nostra llengua a través de jocs popular i tradicionals. Així, amb una participació que cada any va augmentat, més 600 alumnes han jugat al sambori, els sacs, ballar la trompa, el set i mig, el joc del mocador, les xapes, les bitlles, i la corda, entre altres.

 

En acabar les activitats,  la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, ha fet lliurament d’uns diplomes com a mostra d’agraïment per la seua participació i col·laboració. Les escoles participants han sigut: Les Terretes, Sant Joan Baptista, Lope de Vega, Joan XXIII, El Molí, Federico Maicas, Sant Pasqual, Mare de Déu del Rosari, Miguel Hernández i  Antonio Machado.

 

També el centre concertat de Trinitaries va organitzar una matí de jocs populars amb la col·laboració del Museu Comarcal que va portar objectes antics pel que els xiquets pogueren jugar i conèixer com jugaben els seus iaios. Sambori, la comba i les xapes varen alguns dels jocs que varen gaudir els menuts d'aquesta escola torrentina. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.186.173

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.