Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 20 de Març del 2019

Vicente Caballer es jubila en Sant Valerià amb la major mascletà a Torrent

El mestre pirotècnic reb un homenatge de la comissió torrentina en la seua última mascletà.

Milers i milers de persones de tots els punts de Torrent i visitants han plenat els carrers del barri de l'Eixample per disfrutar de la major mascletà nocturna disparada a la capital de l'Horta Sud. La falla Sant Valerià tornava a regalar un espectacle pirotècnic a la ciutat on ha superat les expectatives per la qualitat i potència de la disparada. Fallers i públic assitent es va acostar fins la tanca de seguretat per donar l'enhorabona als treballadors de l'empresa i al mateix protagoista de la nit, Vicente Caballer, que es retirava rodejat d'una tancada ovació. 

 

A les 23.15 h. passades la fallera major de la comisssió, Sònia Aracil, va dir les paraules màgiques amb les quals es donava començament a una simfonia de color que, increscendo, ha arribat fins un espectacular terratrèmol que pareixia no tenir fi. Vicente Caballer va afirmar que la mascletà "estava cuidada des del primer tro d'avís fins a l'últim i la mateixa comissió ha participat en el seu disseny, això és el que la fa especial, entre altres coses” matisa el pirotècnic- “No es tracta de ser el que més quilos dispara; sinó de fer una simfonia amb el que la llei, les distàncies i el carrer et permet; plena de ritme i nombroses novetats.” Caballer va estar present en la mascletà i va rebre una placa honorífica de la comissió en reconeiximent de tota una vida dedicada a la pòlvora. Recordem que el seu iaio ja era pirotècnic. “Passe l’empresa als meus fills i amb aquesta mascletà m'acomiade de la primera línia. El meu fill Vicente, que és la quarta generació, es farà càrrec del nou projecte que serà presentat en breu als mitjans de comunicació”- va comentar emocionat. 

 

Terratrèmol frenètic 

Entre altres curiositats, esta mascletà estava controlada i disparada per un sistema de tret i programari creat per l’empresa i que amb els anys ha sigut imitada per altres. Las mascletà va destacar per la multitud d'efectes i colors i un final frenètic; amb un muntatge de més de sis hores i cinc operaris i experts en digital.

La falla Sant Valerià avançà la seua disparada 23.15 hores per donar el tret d’eixida a la nit del foc i així conciliar el descans dels veïns. El president de la falla, Miguel Àngel Atienza, entre llàgrimes es va mostrar molt orgullòs:  “Sant Valerià ha volgut regalar a la ciutat la millor mascletà disparada fins la data en la ciutat i ho farem amb l’homenatge i jubilació del mestre dels mestres, Vicent Caballer. Esperem superar-nos l'any vinent. També vull donar les gràcies a l'Ajuntament de Torrent i a tot el dispositiu especial de seguretat que ha garantit la seguretat de l’acte i el disfrute de l’inici de la nit del foc.”

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.226.105

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.