Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 20 de Març del 2019
FALLES 2019

La Nit de la cremà dona la benvinguda a les Falles del 2020

Des de les 21:00 hores i fins entrada la matinada, la capital de l'Horta Sud va celebrar el ritual del foc on els 58 monuments varen quedar convertides en cendra. Els operaris de neteja arreplegaren 187.560 quilos de cendra dels 58 monuments de la capital de l'Horta Sud

Les Falles del 2019 ja són història per a donar la benvinguda a les Falles del 2020. La tradicional nit va començar amb l'acte de recollida dels Ninots indultats de 2019. Les falleres majors de Torrent i les corts d'honor van desfilar en un cercaviles cap a les falles Nicolás Andreu i Cronista Vicent Beguer Esteve, salvant els Ninots de les flames. Seguidament va ser el torn per a realitzar la cremà infantil guanyadora del primer premi de la secció especial, que aquest any ha recaigut en la falla Avinguda, de l'artista José Enrique Ginestar.

 

Des de les 21.00 h. de la nit començà el ritual del foc amb les falles infantils de la capital de l'Horta Sud. I a eixa hora començava la cremà de la falla de l'Avinguda, primer premi de Secció Especial, obra del debutant en Torrent, Enric Ginestar. A l'acte de la cremà varen estar presents també les Falleres Majors de Torrent i les seues Corts d'Honor que varen acompanyar a les màximes representants de la comissió guanyadora.
 

Al volant de les 23.00 h. començava la cremà dels monuments majors que enguany s'avançat. El tret d'eixida va ser la mascletà nocturna de Sant Valerià que va disparar l'última mascletà de Vicent Caballer, important pirotècnic que deixava la seua carrera professional en aquesta falla de l'Eixample.

 

Passades les 0:00 horas va tindre lloc la cremà del monument de Lope de Rueda, primer premi de Secció Especial de les Falles del 2019, obra de Paco Giner, qui tornava la victòria a este barri, després de guanyar en 2013. En el ritual del foc també varen acudir Carmen Raga i Leyre Gallego, acompanyades de les seues Corts d'Honor. La falla guanyadora va entregar un ninot de detalla a les màximes representants de les falles de Torrent en record del seu regnat. 

 

Vora la 1 de la matinada els serveis de neteja començaven el seu treball per a deixar els carrers nets després dels dies de festa i dinar la benvinguda al nou exercici faller. En total, 187.560 quilos de cendra van recollir anit els operaris de neteja de l'Ajuntament de Torrent. En total van treballar 31 peons de neteja, 5 conductors de barredores, 7 camions i cisternes, 5 pales retro, 2 cubes de neteja, 1 camió bolquet per a retirar contenidors de falles i 3 operaris, perquè la ciutat despertés avui amb els carrers nets i amb tota normalitat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
184.73.56.98

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.