Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 15 de Març del 2019
FALLES 2019

La Cotxera protagonista del Trasllat en el seu 50 aniversari

Els orígens es remonten al 16 de març de 1970 uns pocs fallers van traslladar de manera privada la imatge des de la parròquia Bon Consell (situada al carrer de València) fins a la parròquia de l’Assumpció (a la plaça de l’Església)

El diumenge 16 de març Torrent celebra el Trasllat de la Mare de Déu dels Desemparats organitzat per la comissió fallera de la Cotxera. Les primeres a desfilar seran les Falleres Majors de Torrent Carmen i Leyre que estaran acompanyades per les Corts d'Honor. Després serà el torn de la falla organitzadora que portarà la imatge de la verge fins a l'església de l'Assumpció on donarà la benvinguda a totes les comissions que desfilaran fins a la plaça.

 

El naixement del Trasllat té l’origen en l’ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats. La primera ofrena de la segona època fallera (març de 1968) es va fer dins de la parròquia de l’Assumpció, però el capellà, José Gonzalez Frasquet,  va dir que no deixava posar-hi la imatge, ja que ni es fiava dels fallers, ni volia desperfectes en la talla.

 

Els presidents van intentar buscar solucions, fins que els fallers de la Cotxera van oferir la imatge de la patrona que descansava a la parròquia del Bon Consell i que la gent del barri s’encarregava de cuidar. Així és com el 16 de març de 1970 uns pocs fallers van traslladar de manera privada la imatge des de la parròquia Bon Consell (situada al carrer de València) fins a la parròquia de l’Assumpció (a la plaça de l’Església). De fet, al primer llibret de la comissió, ja apareix el Trasllat com a acte oficial intern.

 

Les falles de 1978 seran les primeres en què l’acte del Trasllat serà coorganitzat per la falla Cotxera i Junta Local, perquè l’any anterior hi havia hagut molts talls entre la desfilada de cada falla. Per tal de buscar una solució es va optar per esta via, no sense polèmica. Així l’acte anava creixent fins l’actualitat on s’ha incorporat versos i pluja de pètals al seu pas.

 

A l’any següent de faltar Narci Garcia (2002), que era una dona molt volguda a la comissió, artífex del concurs d’indumentària i fundadora de la casa d’indumentària Esteve, es va proposar dir uns versos per tindre viu el seu record i des de llavors qualsevol que vol ho pot fer.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.58.82.79

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.