Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 14 de Març del 2019
FALLES 2019

A la conquesta del palet d’or

La secció especial torna a estar molt renyida en un any amb canvis. Antoni Pardo que va guanyar en 2018 amb Llácer, espera rivalitzar amb la signatura de Carsí, aposta segura

La secció especial de 2019 està molt renyida. 6 falles afilen els ganivets per a donar el millor de si en els tallers i al carrer el pròxim 15 de març. Entre una marea de plàstics, pinzells i cartells els artistes fallers es preparen per a criticar amb bon humor l'actualitat nacional i local. Antoni Pardo intentarà revalidar el seu primer premi especialment de la mà de Carlos Carsí (que torna a la plaça) amb una composició circense, on “el rei dels bufons” aposta pel color i el risc. En la infantil David Ojeda espera marcar-se un altre or amb “Imagina ser fallera major” i el seu particular estil ratllant al carbonet els ninots.

 

Per part seua, Ramón y Cajal li intentarà arrabassar l'or de la mà de la factoria borrianera de Vicente Martínez Aparicio, amb una proposta basada en el món del transformisme, el color i les aparences amb “I la teua, com em veus?” i el fitxatge de Luis Enguídanos amb “Ramón i cajal i la seua cort reial”. La falla de l’Avinguda aposta enguany amb un viatge al país de les Meravelles d'Alicia amb el fitxatge de José Sanchis i “Alicia a Torrentland”, mentre que la infantil serà cosa d'Enrique Ginestar i “Encesa”.

 

Lope de Rueda manté el pols i torna a retrobar-se amb Paco Giner per a plantar una falla divertida que gira entorn del matrimoni amb fills i les seues dificultats “Fins que *els xiquets ens separen” i la proposta més fresca de la secció amb les noves línies de Ramón Solaz i “Tómbola”. Per part seua, Ángel de l'Alcasser segueix amb el seu artista fetitxe Vicente Herrando i una composició índia de gran factura, on l'acabat i l'humor posaran la nota de color, sota el lema de “Farts Western’s” i els “Minideus” de Manuel Martínez.

 

Finalment, la Falla de la Plaça ha donat la gran sorpresa enguany i es manté especialment. És l'única de la secció amb una composició completament nova disseny de Carlos Benavent i taller de Fernando Marzo, per a parlar de pirateries polítiques amb “Arrasa amb tot i no segueixes generós” i la divertida i didàctica factura clàssica de Pedro Rodríguez en la infantil amb “Vaig a tindre un germanet”

 

Categoria de plata a pes d'or

En la resta de seccions destaquen la falla Sant Valerià, reina de primera en enginy i gràcia, i premi de la crítica local dels últims 8 anys, que intentarà revalidar amb una crítica plenament local al voltant de les eleccions municipals amb la visita d'uns extraterrestres a un Torrent més marcià encara. Així com Sant Roc i el seu nou fitxatge, SacabutxArt amb l'acolorida proposta “Què tens al cap?”, on han presentat a l'exposició un homenatge al pilotari local, Natalio.

 

Per part seua, Cronista, en secció segona, sorprendrà amb una obra d'Eugenio Simó i Chucky, en la qual critiquen la falta de planificació de l'actual consistori en el colorit de bancs, bol·lards i elements d'obra pública, sense cap mena de planificació urbana o de disseny. La infantil és obra de Gio, guanyadora del ninot indultat infantil d'enguany, que presenta una visió tendra dels iaios amb els seus néts.

 

En aquesta línia actual destaca el treball dels germans JJ Garcia per a Nicolau Andreu i el seu Vodú faller, també guanyador del ninot indultat gran amb la figura d'un gran xaman. La falla Sants Patrons planta “Tot per l’aire”, on veurem a un Franc ressuscitat vestit de cabaret. De la secció tercera, destaquem l'obra gatuna d'EMC2 per a Camí Reial, amb el lema “feles”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.206.160.129

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.