Dilluns, 27 de Maig del 2019

Actualitzada Diumenge, 26 de Maig del 2019 a les 10:23:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 13 de Març del 2019

SEGURETAT VIAL

L'Ajuntament posa en funcionament els primers passos de vianants intel·ligents

Els encreuaments de l'avinguda al Vedat amb els carrers Azorín i Maestro Sanchís Almiñano compten ja amb passos de zebra que s'il·luminen quan el vianant s'aproxima per a travessar el carrer

L'encreuament de l'avinguda al Vedat amb els carrers Azorín i Maestro Sanchís Almiñano compten amb tres nous passos de vianants intel·ligents que s'il·luminen quan s'acosten els vianants. La instal·lació dels passos de zebra -amb un pressupost de 28.000 euros.

 

És la prova pilot d'un sistema que s'implantarà, en cas d'obtenir resultats positius, en la resta de la ciutat "prioritzant en tot moment els passos de vianants pròxims als centres escolars", segons ha matisat el regidor de Modernització, Andrés Campos. Per part seua, l'alcalde Jesús Ros, que va assistir ahir a la posada en marxa d'aquest servei, va destacar que suposarà una "notable millora de la seguretat dels vianants, i especialment dels xiquets i xiquetes que cada dia acudeixen al col·legi".
 

Es tracta d'una de les iniciatives incloses dins de les Mesures per a la millora de la Mobilitat Urbana Sostenible cofinançades amb fons del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya (POPE-FEDER) i emmarcades dins de l'Estratègia DUSI que facilitarà i farà més segur el camí a l'escola de milers de xics i xiques de Torrent, completada en el projecte de Rutes Escolars Segures que d'ací a poc temps serà implementat a la ciutat.

 

Els passos de zebra intel·ligents estan connectats a un sistema de sensors que il·luminen les ratlles en el sòl i activen focus de llum en els encreuaments, tant en el sòl com en senyals verticals, de tal manera que el sistema adverteix al conductor d'un vehicle de la presència d'un vianant i visibilitza a aquest.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.234.227.202

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.