Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 13 de Març del 2019
PRECAMPANYA ELECTORAL

Folgado anuncia la creació d'un distintiu per a promocionar el "Xocolate de Torrent"

La candidata a l'alcaldia pel Partit Popular, Amparo Folgado ha visitat una de les fàbriques de xocolate, concretament la de Productes Andreu. En la seua visita, la candidata dels populars ha pogut conéixer millor l'elaboració tradicional del xocolate de bollo de Torrent

La candidata a l'alcaldia pel Partit Popular, Amparo Folgado ha visitat una de les fàbriques de xocolate de Torrent, concretament la de Productes Andreu. En la seua visita, la candidata dels populars ha pogut conéixer millor l'elaboració tradicional del xocolate de bollo de Torrent.

 

Folgado ha afirmat després de la visita que "l'Ajuntament de Torrent ha de promocionar i potenciar el xocolate típic de Torrent, donant suport als mestres xocolaters que hi ha a la nostra ciutat". Per això, ha anunciat que "des del PP en l'alcaldia de Torrent, apostarem per la promoció de la tradició xocolatera de Torrent amb la creació d'un distintiu de la ciutat, que de més valor als productes xocolaters produïts a Torrent".

 

A més, Folgado també ha assenyalat que en la futura Oficina de Turisme de Torrent "tindrem una mostra de productes tots els artesans del xocolate a Torrent perquè puguen ser adquirits pels visitants i emportar-se un regal dolç de Torrent", ja que segons afirma Folgado "Chocolate és sinònim de Torrent i així hem de donar-ho a conéixer".
 

La tradició xocolatera de Torrent es remunta a segles arrere, des de principis del Segle XIX hi ha documents que testifiquen l'existència d'empreses xocolateres a la ciutat. Segons el mestre Victoriano Andrés, a Torrent va arribar a haver-hi 46 fàbriques de xocolate i 230 treballadors a principis del Segle XX. L'empresa visitada per Amparo Folgado està en funcionament des de 1914 i ja va per la seua quarta generació.
 

La forma tradicional de fer el xocolate de Torrent, en forma de barretes redones, es realitza amb la mateixa recepta d'antany. Els mestres xocolaters utilitzen la pedra de moldre i un corró amb el qual produeixen el deliciós berenar tradicional i que és reconeguda en tota Espanya.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.139.82.23

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.