Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 12 de Març del 2019
EDITORIAL MARÇ

Les eleccions, Les Falles i les llistes

En menys d'un mes, els torrentins estarem citats a les urnes. Serà la primera vegada que passa una cosa semblant, i també la primera vegada en la història dels valencians que voten per separat de la resta d'autonomies a les seues Corts. Tots aquests canvis fan impredictible unes enquestes ja de per si devaluades per la falta d'encert, pel gran nombre de vot indecís i per la canviant tendència del vot dels electors des que van entrar en joc les xarxes socials, deixant el paper dels mitjans tradicionals en un segon terme.

 

Però també és veritat que després de les fakenews les xarxes socials han tocat sostre i pot invertir-se la tendència. El mateix efecte podrien succeir en aquestes eleccions, on després d'anys d'ingovernabilitat el vot podria retrocedir als grans partits, o potser no. La incertesa és tal que ni a Espanya, ni a la Comunitat Valenciana, ni tampoc a Torrent hi ha un clar favorit per a guanyar les eleccions, i potser ens acostem a una nova legislatura de pactes. Tot és política ficció, perquè per primera els electors acudiran a les urnes sense saber clarament qui és el favorit en les urnes, almenys en l'àmbit nacional i autonòmic.

 

En el cas de Torrent, la gestió de l'equip de govern socialista és un haver-hi que pot elevar el vot cap a Ros, però potser no és suficient per a mantenir una governabilitat. L'esperança entre els socialistes en aquestes eleccions és poder ser la llista més votada, alguna cosa que podria ser suficient o definitiu per a continuar governant, malgrat els dubtes del passat pacte tripartit d'investidura. Des del PP confien que les eleccions a Torrent siguen en clau local per a no perdre escons en favor de Ciutadans o Vox, si realment passa el tall del 5% de vots. Encara així, la suma de vots de la dreta estaria unida per a un pacte a l'andalusa. El que sembla clar és que tant dreta com esquerra necessitaran dialogar i agrupar-se per a donar governabilitat a la ciutat perquè serà molt difícil que hi haja una majoria absoluta.

 

Els socialistes torrentins han sigut els primers a decidir la seua llista electoral, una llista amb noms nous en la qual de nou repeteix com a cap de llista el sempitern Jesús Ros, que al març complirà els 65 anys. El sis vegades alcalde no renúncia a la seua setena elecció i per a la nova llista ha confiat en la base del seu equip anterior i millora la seua llista amb tres incorporacions destacades entre els tres primers. 

 

Pascual Martínez Climent, llicenciat en dret i exempleat de banca, molt lligat al món social i de l'esport com a presentador. Una figura polivalent que podria valdre tant per a Hisenda com per a Règim interior, policia, esports o festes. També entra Marina Olivares, filla de l'històric militant Santiago Olivares, llicenciada de dret, i que podria ser també ocupar diferents carteres. Finalment ha introduït com a independent a una persona molt coneguda tant en El Vedat com en el centre històric. Paco Pepe Arnau és enginyer agrònom i està molt relacionat amb el món de Falles, Setmana Santa, i Moros i Cristians, on va ser capità moro.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.218.184.214

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.