Miércoles, 22 de Enero de 2020

Actualitzada Martes, 21 de Enero de 2020 a las 14:33:05 horas

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
Amparo Folgado
Martes, 12 de Marzo de 2019

PARTIT POPULAR

"Les Falles"

“Les falles són les que donen vida” canta en potent veu, José Llopis i és una cosa que bé coneixen centenars de famílies en la nostra ciutat i en tota la Comunitat Valenciana

En esta columna de Falles vull recordar-me de José Antonio Puchalt, José Fernández, José Llopis i Jesús Alberca, els que amb el seu Grup Elipse, van animar durant dècades els paradors fallers de la nostra ciutat i de tota Valéncia en la seua música, però també els passacarrers en les seues Falles Torrentines de 1976, tot un homenatge a les falles de la nostra ciutat i que encara hui perdura.

 

“Les falles són les que donen vida” canta en potent veu, José Llopis i és una cosa que bé coneixen centenars de famílies en la nostra ciutat i en tota la Comunitat Valenciana. Parle com no, d'oficis tradicionals com indumentaristes, artistes fallers, orfebres, pirotècnics, floristes, perruquers i com iniciava esta columna, els músics. La grandesa de la nostra festa, fa que molts oficis tradicionals valencians, puguen sobre viure en el Segle XXI.

 

Els casals fallers, com a elements socialitzadors de cada barri de la nostra ciutat, culminen al març en tot un any de treball i ara és el moment de disfrutar. Torrent està de festa, i es nota, no per les carpes o els talls de carrers sinó perquè la música inunda tot, la pólvora, els passacarrers, etc. La nostra ciutat es convertix en una passarel·la d'indumentària tradicional valenciana, en desfilades i emoció en els ulls al vore a la Geperudeta des del carrer de l’Esglèsia.

 

En els carrers es nota la germanor, en bunyols i paelles per a compartir amb els amics, i Torrent s'ompli d'obres d'art en cada una de les 29 places on es planten els monuments fallers. Són dies en què se sentim enormement orgullosos de ser valencians i de ser torrentins, perquè les falles representen tot el que som. Per això, el pròxim dia de Sant Josep cremarem tot allò que no ens agrada, que critiquem i que volem canviar en esta primavera que ja comença.

 

Com a torrentins i com a valencians, vos anime a disfrutar d'estes Falles 2019. Desitge que siguen uns dies en què regne la germanor i el bon ambient, en els que el respecte i la convivència entre tots, siga la tònica habitual. I com he començat esta columna recordant al Grup El·lipse, tenint present que “les Falles són les que donen vida” per a la resta de l'any.

 

Bones Falles 2019

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.95.139.100

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.