Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 11 de Març del 2019

El ple de l’ajuntament aprova per unanimitat concedir un carrer a Ana Orantes

Ana Orantes va ser brutalment assassinada el 17 de desembre de 1997, tretze diez després que denunciara públicament el maltractament a què havia sigut sotmesa durant décades per la seua ex parella

El ple de l’ajuntament ha aprovat per unanimitat concedir un carrer a Ana Orantes a proposta de Podem Torrent. L’ha portat al ple i l’ha defés lédil del grup municipal Guanyant Torrent, Jaume Santonja i tant ell com Carmen Verdet, candidata a l’alcaldia de Podem, coincidixen a destacar la importancia de concedir un espai públic i instal lar una placa on sèxplique  que Ana Orantes va ser la dona capaç de trencar el silenci de totes les dones que patixen  violencia de gènere, i que gràcies al seu valor tenim una societat més igualitària.

 

Ana Orantes va ser brutalment assassinada el 17 de desembre de 1997, tretze diez després que denunciara públicament el maltractament a què havia sigut sotmesa durant décades pel seu exparella, va posar el focus informatiu sobre la violència que patixen moltes dones en l'àmbit de la llar o sentimental.

 

Ana Orantes, amb la seua valentia, va donar paraules i ferramentes de defensa contra el que moltíssimes dones patien (i patixen) en la intimitat de la llar o de la relació sentimental. El seu assassinat va posar de manifest la realitat i la veritat del relat exposat públicament dies abans, i en ell es va reflectir la situació de moltes dones que van començar a trencar el silenci.

 

La repercussió mediàtica que va tindre este cas va contribuir que l'administració reaccionara amb mesures que es van materialitzar anys després en la Llei integral contra la Violència de Gènere (la llei 1/2004) i les seues primeres actuacions, entre les que es troben l'atenció i acompanyament de la dona maltractada, la conscienciació ciutadana i l'educació en igualtat i respecte. Tant Verdet com Santonja coincidixen en que el nom dels nostres carrers ha de ser una ferramenta més per a aconseguir una societat

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.21.231.245

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.